Konya-Ankara hızlı tren projesi

Konya-Ankara arası yolcu ve yük ulaşımını hızlandırmak amacıyla alt yapı çalışmaları başlatılan Hızlı Tren Projesi'nin 2. kesim çalışmaları devam ediyor. Projenin hızını, 212 kilometrelik güzergahta bulunan parçalı arazilerin kadastro sorunları kesiyor…

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi, parçalanmış arsalar ve haftalarca süren davalar nedeniyle sorunlar yaşıyor ama zamanında yetiştirilmeye de çalışılıyor.

Konya-Ankara arasını 1 saat 15 dakikaya düşürmesi planlanan Hızlı Tren Projesi, Temmuz 2006 tarihinde temel atılmasıyla hayata geçirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde trenin uğrayacağı güzergah, Polatlı'dan başlayan Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin çift hatlı, elektrik sinyalli, 250 km hıza uygun olarak planlandı.

İki etap halinde yapılacak projenin hem alt yapı hem de üst yapı inşaatında en son teknoloji kullanılarak, belirlenen tarihte yetiştirilmeye çalışılıyor. Ancak, tüm bu gelişmelere rağmen Hızlı Tren Projesi, parçalanmış arsalar ve haftalarca süren davalar nedeniyle hız kesiyor. Aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan aile fertleri bakanlığı uğraştırıyor.

Proje kapsamında temelin atılmasından bugüne kadar geçen 2 aylık sürede yapılması planlanan tünelin yaklaşık yüzde 30 tamamlanabildi. Uzman ekipler de dahil olmak üzere 48 teknik 284 kişi ve yaklaşık olarak 150 adet iş makinası projede çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Konya-Ankara hızlı tren projesi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!