Sertifikalı tohum daha fazla kazandırıyor

Hububattaki kalite ve verimi arttırıcı özelliğiyle bilinen sertifikalı tohumu kullanan çiftçinin, yüzde 50 daha fazla kazandığı bildirildi…

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Aksaray’daki Koçaş Tarım İşletmesi Müdürü Ali Rıza Bulutçu yaptığı açıklamada, 25 bin 490 dekarlık arazi üzerine kurulu işletmede büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, yem bitkileri ve hububat üretimi yaptıklarını söyledi.

Koçaş Tarım İşletmesinde 35 çeşit hububatın denemesinin tamamlandığını söyleyen Bulutçu, “Küçük alanlarda hububat denemesi yapmaktayız. Bu denemelerde ön plana çıkan ürünleri daha geniş alanlara, oradan da daha büyük tarlalara ekiyoruz. Bu denemelerde kaliteli ve verimi yüksek olan tohumlar, çiftçiye sertifikalı tohum olarak dağıtılıyor” dedi.

Sertifikalı tohum kullanan çiftçinin her zaman kazandığını vurgulayan Bulutçu, şunları kaydetti:
“Bizim gibi kuruluşlar tarafından üretilen ve Bakanlıkça dağıtılan bu sertifikalı tohumlar, her açıdan güvenilirdir. Sertifikalı tohumu eken çiftçi, ekim sırasında yüzde 20 daha az tohum kullanır. İç Anadolu Bölgesinde çiftçi, hububatta ekim sırasında, 25 ile 40 kilogram arasında tohum kullanırken, bu oran sertifikalı tohumda 20 kiloya düşmektedir. Bu tohumlar kaliteli ve yüksek verimli olduğu için verim artışı yüzde 20 civarındadır. Yani hububatta kalite ve verimin artması için tavsiye ettiğimiz sertifikalı tohum kullanan çiftçi, sertifikasız tohum kullanan çiftçiye göre yüzde 50 daha fazla kazanıyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Sertifikalı tohum daha fazla kazandırıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!