Avrupa Birliği hibe fonlarından Konya’ya destek

Konya Çevre Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, Konya’nın çevre sorunlarıyla ilgili AB’ye sunduğu projelerden hibe almaya hak kazandı…

Konya Çevre Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği (KONÇED) Başkanı Salih Yaşar, Konya’yı ilgilendiren çevre sorunlarıyla ilgili AB’ye sunulan projelerden hibe kazandıklarını bildirdi. Avrupa Birliği hibe fonlarından hak kazanılan “Konya Sanayicisine Çevre Mevzuatı ve Atık Borsası İşleyişi Projesi” ve “Su Tasarrufu Projeleri” hakkında bilgi verdi. Yaşar, “Konya Sanayicisine Çevre Mevzuatı ve Atık Borsası İşleyişi ile ilgili Eğitimin Verilmesi” projemiz ilgili bölümündeki 123 başvuru arasında ilk 20’ye girerek hibeye hak kazanmıştır. KONÇED gerek İÇAÇEP ve gerekse TÜRÇEP örgütlenmesi içinde yer alarak ilimizin ve bölgemizin çevre sorunlarını tanıtıyor, çözümü için projeler üretiyor. Ülkemizin AB görüşmeleri sürecine katkı sunuyor” dedi.

“Konya’da Atık Motor Yağlarının Toplanması ve Geri Kazanımı” eğitim projesi ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını bildiren Yaşar, “KONÇED ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz şartın sanayileşme olduğunu, ancak sanayileşmenin de çevreyi kirletmeden ve atıkları mümkün olduğu kadar geri kazanarak gerçekleştirilebileceği bilinciyle “Konya Sanayicisinin Çevre Mevzuatları ve Atık Borsası İşleyişi İle İlgili Eğitim” projesini hazırlamıştır. Konya Sanayi Odası’na kayıtlı 3 bin 100 civarında sanayi kuruluşu mevcuttur. Projemizin hedef kitlesi bu sanayi kuruluşları içerisinden kirleticilik ve atık özellikleri dikkate alınarak seçilecek olan 480 sanayi kuruluşudur” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Avrupa Birliği hibe fonlarından Konya’ya destek

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!