Tüm işlemler TC kimlik numarası ile yapılıyor

Bankalar ve bir çok kamu kurumu TC Kimlik Numarası üzerinden işlem yapmaya başladı ve  nüfus cüzdanlarının da önümüzdeki dönemde değişeceği bildirildi…

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu’nun ortaklaşa çalışmaları çerçevesinde devam ediyor. Kişilerin yerleşim yerlerine göre nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulduğu, nüfus hareketlerinin her an izlenebildiği, MERNİS kayıtlarındaki TC Kimlik Numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği bir kayıt sistemi olan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, tamamlanıncaya kadar nüfus cüzdanı kayıplarındaki cezanın alınmayacağı belirtildi.

2007’nin Temmuz ayında bitmesi düşünülen çalışmalar boyunca ceza almama uygulamasının devam edeceği ifade edilirken, bunu yapmaktaki amacın kişilerin nüfus kayıtlarına daha erken ulaşabilme kolaylığı olduğu dile getiriliyor. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile birlikte artık nüfus müdürlüklerinden alınan nüfus kayıt örneklerinde de güncel adresin yer alacağı ifade ediliyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Celal Kara, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmalarının devam ettiğini ve 2007’nin ortasında bitmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bunun yanında artık eskisi gibi vergi numarası ve değişik numaraları farklı işler için kullanma yerine TC Kimlik Numarasının da çoğunlukla kullanıldığını hatırlatan Kara, bir çok kurumun TC Kimlik Numarası üzerinden işlem yapmaya başladığını, bunun önümüzdeki yıllarda her yerde uygulanacağını da ifade etti.

Kara, bankaların ve bir çok kamu kurumunun TC Kimlik Numarası üzerinden işlem yaptığını kaydetti. Nüfus cüzdanının da önümüzdeki dönemde değişeceğini dile getiren Kara, bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini söylemenin mümkün olmadığını ancak belli projelerin hayata geçirilmesi ile gerçekleşeceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Tüm işlemler TC kimlik numarası ile yapılıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!