1.5 milyon Müslüman Kabe’de namaz kıldı

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, cuma namazında Kabe'yi doldurdu…

Dünyanın dört bir yanından Mekke'ye gelen hacı adayları, cuma namazını Kabe'de (Harem-i Şerif) kılabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düştü. Kabe'ye açılan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle tüm yollar insanlarla doldu.

Kutsal mekanı tamamen dolduran Müslümanlar, Kabe'nin çevresinde ve yollarda saf tuttu. Yaklaşık 1.5 milyon Müslüman, Kabe'de birlikte cuma namazı kıldı.

Kabe imamı, okuduğu hutbede, İslam kardeşliğinin öneminden bahsetti. Haccın birçok boyutunun olduğunu ama İslam kardeşliğine bakan özel bir yönünün bulunduğunu ifade eden imam, Peygamberin de Mekke'den Medine'ye hicretinde Medineli ensarlar ile Mekkeli muhacirleri kardeş ilan ettiğini hatırlattı.

Farklı ülkelerden gelen, farklı renk ve dildeki Müslümanların buraya gelip tek bir ihrama bürünmelerinin, bu haliyle Arafat'a çıkmalarının, İslam kardeşliğinin sadece Allah rızası için olduğunu gösteren bir hususiyet ifade ettiğini ortaya koyduğunu belirten imam, dünyevi bütün duygu ve düşüncelerin, menfaatlerin, sınıf farklılıklarının burada arka plana atıldığını kaydetti.

“Bugünkü İslam ülkeleri, özellikle Filistin, Afganistan ve Irak'taki Müslümanlar, daha önceden meydana gelen çekişmeleri, ihtilafları görüp ibret alsalardı bu hallere düşerler miydi” diyen imam, her Müslümana düşen görevin zalim de olsa mazlum da olsa tüm Müslümanlara yardım etmek olduğunu, zalimlere yardımın onları zulmünden uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
1.5 milyon Müslüman Kabe’de namaz kıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!