Konyalılar’ın Türk toplumundaki imajı olumlu

Bir kamuoyu araştırma şirketinin 23 ilde  2 bin 820 kişiyle görüşerek yaptığı “Türkiye’deki Konya İmajı Araştırması”, Konya’nın ve Konyalılar’ın Türk toplumunda olumlu bir imaja sahip olduğunu belirledi…

Genar Araştırma Şirketi’nin 23 ilde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik yapıya sahip 2 bin 820 kişiyle görüşerek yaptığı “Türkiye’deki Konya İmajı Araştırması” Türk toplumunun Konya’ya herhangi bir sorununun olmadığını, hatta Konya’nın diğer şehir insanlarının gözünde hayli olumlu bir imaja sahip olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma sonuçlarına göre Konya denince akla gelen ilk şey yüzde 59 oranında Hz. Mevlana. Mevlana, Konya imajının ilk ve en önemli ekseni. Mevlana’dan sonra din ve tarihi eserler ankete katılanların işaretlediği şık olmuş. Konya’nın tasavvufi ve dini atmosferiyle dindar şehir imajı böylelikle Türk toplumunda ön plana çıkıyor.

İÇ ANADOLU’DA YAŞANACAK İLK ŞEHİR KONYA
Ankete katılan deneklere açık uçlu olarak sorulan “Ankara hariç, İç Anadolu’da yaşamak zorunda kalınsa tercih edilecek şehirler” arasında Konya yüzde 26 ile ilk sırada, Eskişehir yüzde 21 ile ikinci sırada, Nevşehir ise yüzde 12 ile üçüncü sırada geliyor.

Görüşülen deneklerin yüzde 70’i Konya’ya hiç gelmemişken beş şehri gezme imkânı verilse Konya’yı gezmek isteyenlerin oranı ise yüzde 73. bu imkânın kendilerine tanınması durumunda bile Konya’yı gezmek istemeyen yüzde 23’lük kısımda da olumsuz sebepler kısıtlı kalıyor.

KONYA DİĞER ŞEHİRLERDEN FARKLI
Araştırmada Konya’yı diğer şehirlerden farklı bulmayanların oranı yüzde 29’ken, deneklerin yüzde 44’lük bölümü Konya’nın diğer şehirlerden önemli bir farkı bulunduğunu zikrediyor. Konya’nın farklı olduğunu söyleyenler Mevlana’nın Konya’da bulunmasını en önemli fark olarak zikrediyor. Diğerleri Konya’nın büyük ve tarihi bir şehir olduğunu, belediye hizmetlerinin iyi olduğunu ve Konya’nın düz ovalara sahip olduğunu belirtiyor. Yüzde 29’luk bölüm ise Konya’yı tanımadığını ifade ediyor.

Konya’nın diğer şehirlerden farklı olduğunu düşünenlerin yüzde 28’i kendisi görerek, yüzde 21’i TV’de izleyerek, yüzde 19’u başka insanlardan duyarak, yüzde 11’i kitaplardan okuyarak, yüzde 9’u gazete haberlerinden, yüzde 8’i ise Konyalı tanıdıklarından edindikleri bilgilerle bu kanaate vardıklarını dile getiriyor.

TATİLİ KONYA’DA GEÇİRMEK İSTEMİYORLAR
Tatillerini Konya’da geçirmek istemeyenlerin oranının yüzde 69 çıkmasının sebebini ise analistler Türkler’in tatil anlayışında “kültürün” en alt sırada yer alması olarak gösteriyor.

“Konya’da yaşamak ister miydiniz?” sorusuna hayır diyenlerin oranı da epey yüksek: Yüzde 70. Konya’nın bir şehir olarak beğenilmesine karşın sosyal yapısındaki olumsuzluklar sebebiyle Konya’da yaşamak istemeyenlerin oranının yüksek çıktığı düşünülüyor.

KONYALILARLA AKRABA OLABİLİRİZ
“Çocuklarınızı Konyalı biriyle evlendirir miydiniz?” sorusuna ankete katılanlar büyük oranda olumlu cevap veriyor. “Fark etmez” diyenlerin oranı yüzde 55, “Evet, isterdim” diyenlerin oranı yüzde 24.5’ken “Hayır, istemezdim” diyenler yüzde 20.3’le azınlıkta kalıyor.

ETLİEKMEK EN ÜNLÜ KONYA YEMEĞİ
Konya’nın yemeklerini bilmeyenlerin oranı yüzde 53.4’ken bilenlerin oranı da yüzde 46.6. Konrya mutfağı denince akla ilkin ‘Etliekmek’ geliyor. ‘Tandır Kebabı’ ve ‘Tandır yemekleri’ de etliekmeği izliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Konyalılar’ın Türk toplumundaki imajı olumlu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!