Mevlana şekeri yerli turistlerin ilk tercihi

Mevlana’yı anma etkinliklerini izlemek için Konya’ya gelen yerli turistlerin birinci tercihi, küçük ve beyaz Mevlana şekeri oluyor. Mevlana şekerinin satış başarısında “Mevlana” ismi büyük rol oynuyor…

Şeker üretimi yapan firmaların yetkilerinden alınan bilgiye göre, kente gelen yerli turistler, dönüşte sevdiklerine armağan olarak götürmek üzere genellikle Mevlana şekerini tercih ediyor.

Mevlana şekerine olan talep, Konya’da bu konuda yurt geneli için üretim yapan firmaların çoğunu bu şekerin üretime yönlendirdi. Firmalar, artan talep doğrultusunda Mevlana şekeri üretim miktarlarını belirliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ise yaptıkları açıklamalarda, Mevlana isminin ticari faaliyetlerde kullanılmasını doğru bulmadıklarını, bu ismi kullananlara, bu uygulamadan vazgeçmelerini tavsiye edeceklerini açıklamışlardı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin sona erdiği gün olan 17 Aralık’ta da Şeb-i Arus’a katılan herkese bu şekerlerden ikram edileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Mevlana şekeri yerli turistlerin ilk tercihi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!