Yöremiz rüzgar enerjisi için uygun ortama sahip

Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosu Lars Rafn yaptıkları ön araştırmada yöremizin rüzgar enerjisi kaynağının kullanılabilmesi için uygun bir ortama sahip olduğunu düşündüklerini belirtti…

Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosu Lars Rafn ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Odası’nı (KTO) ziyaret etti. KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca tarafından karşılanan Rafn, ''Türkiye-Danimarka ticari ilişkilerini geliştirmek için çaba harcıyoruz. Konya bu konuda en önemli illerden biridir'' dedi.

Rafn, Danimarka Ticaret Ofisi ile ortak yürüttükleri çalışma bünyesinde Danimarkalı iş adamları ile Türk iş adamları arasında iş geliştirme amaçlı çalışmalar gerçekleştirildiğini vurguladı. Danimarka'nın özellikle rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji alanında güçlü olduğunu anlatan Rafn, yaptıkları ön araştırmada Konya'nın bu enerji kaynağının kullanılabilmesi için uygun bir ortama sahip olduğunu düşündüklerini belirtti.

Heyete Konya ekonomisi hakkında bilgi veren Seyit Karaca, KTO'nun yapısı, işleyişi ve üyelerine hizmetlerini anlattı. Karaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önce de bu ve benzeri ziyaretlerin sonucunda, çok faydalı işbirliklerinin gerçekleştiğini, her zaman işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Konya ve Danimarka heyetleri, programın ikinci bölümünde, işbirliği yapılabilecek çalışma alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yöremiz rüzgar enerjisi için uygun ortama sahip

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!