Yalıhüyük’te Gaziler günü kutlandı

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilmesinin yıldönümü olan ‘Gaziler Günü’ Yalıhüyük’te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Yalıhüyük Hükümet Konağı önündeki Atatürk’ün anıtına çelenk konulması ile başlayan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Törene İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Garnizon komutanı Kemal Ülke, Belediye Başkan vekili Mehmet Güzel,İlçe Emniyet Amiri İbrahim Arslan, Kamu Kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sunumunu Yalıhüyük Orta Okulu Matematik öğretmeni Ahmet Özdemir’in yaptığı programda günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Taş yaptı.Taş Konuşmasında ;’’Tarih  boyunca Türk askerleri Vatan Millet,Namus’’ ifadelerini özgürlüğünü benimsemiş ve bunu ilke olarak kabul etmiştir.Bin yıldan beriTürkün vatanı olan bu kutsal topraklarda,bu yüksek düşüncelere sahip olan Türk askerleri Vatana ,Millete ve namusa uzanan kirli ellere her zaman gereken cevabı vermiştir.Yeri geldiğinde vermeye devam edecektir.Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkün çelikleşmiş iradesi olan Türk silahlı kuvvetleri dünyanın en kahraman en soylu,en büyük askerleridir.Mazisi Şan,Şeref ve zaferlerle dolu  Türk ordusu Kurtuluş savaşı ile destan yazmıştır. Türk Milletini ayakta tutan en önemli ideal,Ölürsem Şehit,kalırsam Gazi ‘inancıdır. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bu fedakarlıkları ve mücadeleyi bu Millet asla unutmayacaktır.Gazilerimizi sadece bu günlerde  hatırlamayacağız.Onları özgürce aldığımız her neftse Minnetle hatırlayacağız.’’dedi. Programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirleri bir asker ve bir öğrenci okudu. Hükümet konağı önündeki programın sona ermesi ile Yalıhüyük Mezarlığında bulunan Şehit Mehmet Acar mezarı başında İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk dua okudu. Programın son bölümünde Yalıhüyüklü Gazi Ali Aksoy’un baba evine gelen Protokol üyeleri  Gazi Babası Ramazan Aksoy’u ziyaret ederek ile bir süre sohbet etti ve program son buldu.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Gaziler günü kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!