Yeni buğday çeşidi geliştirildi

ABD Tarım Bakanlığı’nın, fitik asidi düşük, magnezyumu yüzde 25 oranında fazla buğday çeşidi geliştirdiği bildirildi…

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, ABD Tarım Bakanlığı’nın buğday ıslahı çalışmaları çerçevesinde sağlık açısından önemli sayılabilecek yeni bir çeşit geliştirdiğini söyledi.

Yeni geliştirilen buğday çeşidinde, mineralleri bağlama özelliği olan fitik asidin düşük miktarlarda olduğunu, magnezyumun ise normal çeşitlerden yüzde 25 oranında daha fazla bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Boyacıoğlu, şunları kaydetti: ''Buğday tanesinde, değişen oranlarda magnezyum, fosfor, çinko ve diğer mineraller doğal olarak bulunmaktadır. Bu yeni buğday hatlarında elde edilen unlar, yalnızca daha fazla magnezyum içermekle kalmayıp aynı zamanda fitik asidin düşük miktarlarda bulunması dolayısıyla magnezyumun biyolojik olarak yarayışlılığını, kullanılabilirliğini, insanlar veya hayvanlar tarafından alım veya kullanım kapasitesini de artırabilmektedir.''

Prof. Dr. Boyacıoğlu, magnezyum yetersizliğinin, kemik erimesi ve bazı diyabetik hastalıklarla ilişkilendirildiğini belirtti.

Sağlık açısından büyük önem taşıyan 11 mineralden birisi olan magnezyum, özellikle strese, migrene karşı iyi geliyor ve kalbi koruyor.

Astım ve alerjik nezleyi hafifleten magnezyum, cildi düzgünleştiriyor, saçı ve tırnakları kuvvetlendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yeni buğday çeşidi geliştirildi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!