Don riski teminat şartları açıklandı

featured

Açık alanda yetiştirilen meyveler için tek başına don riski teminatı verilmeyeceği açıklandı…

2007 yılı tarım sigortaları uygulamaları açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Tarım İl Müdürlü İbrahim Doster, "Bakanlar Kurulu Kararı ile 2007 yılında meyvelerde don riski teminatı ilk etapta sadece ülke genelinde açık alanda yetiştirilen meyvelerde, dolu ana sigortası teminatı ile birlikte paket halinde ve yüzde 50 müşterek sigorta uygulaması şeklinde verilmeye başlandı'' dedi.

Karara göre; üreticilerin açık alanda yetiştirilen meyveler için don riski teminatından faydanabilmeleri; ancak dolu ana sigortası teminatı ile birlikte ek teminatlar (yangın, heyelan, fırtına, ve hortum) şeklinde verilen risklerle beraber sigorta yaptırmaları halinde mümkün olabilecek.

Açık alanda yetiştirilen meyveler için tek başına don riski teminatı verilmeyecek. Kapsama alınan risklerden açık alanda yetiştirilen meyvelerden don riski teminatına yönelik olarak, ürün ve bölgelere göre poliçe kabul tarihlerinin kısıtlı olması nedeniyle, açık alanda meyve yetiştiriciliği yapan ve don riskine karşı sigorta yaptırmak isteyen üreticilerin mağdur olmamaları amacıyla, çiftçi kayıt sistemine kaydını yaptırmaları yada bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Don riski teminat şartları açıklandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!