Piknikçiler kurtarıldı

featured

İlçemize 17 km uzaklıkta bulunan Gölcük Yaylası'na piknik yapmak için giden, kar yağışının başlaması ve kar yüksekliğinin 120 cm olması ile kapanan yayla yolu nedeniyle mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı…

  

Cuma günü akşam 17:30'da piknik yapmak için Gölcük yaylasına giden Yusuf Pişkin, Ömer Pişkin, Ahmet Kıyak ve Mustafa Deveci mahsur kaldıkları yerde telefonların çekmememsi üzerine bir süre ilçede ki yetkililere haber veremediklerini, yaylada yüksek bir yere iki kilometre yürüyerek telefonun çektiği bir yerden yardım amacıyla Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Yiğit'i arayan Yusuf Pişkin yardım talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Hemen teyakkuz haline geçen Belediye  Başkanı Hasan Yiğit olayı, İlçe kaymakamı Zafer Öz'ü ve Yalıhüyük Jandarması'nı  arayarak bilgilendirmesinin ardından belediyeye ait dozeri ile kurtarma çalışmalarını başlattığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yiğit şöyle dedi: ''Bize ,yaylada mahsur kalan arakadaşlarımız telefonla ulaştıktan sonra arkadaşlarımıza ilk olarak yaylada bulunan evde kalmalarını söyledik. Cumartesi sabah 09 00 dan itibaren Belediyenin imkanları ile yol açma çalışmalarını başlattık. Orman yolu olduğu için ancak mevcut imkanlarımızla 6 km yol açabildik. İlçe kaymakamımızın girişimleri ile birlikte Özel idareye bağlı köy hizmetleri ekipleri greyder ve dozer ile  Cumartesi gece 24:00'den itibaren 17 km lik yolu açma çalışmalarına başladı. Yol rehberi olarak belediye den ekipler görevlendirdim. Telefon ve telsizlerle koordinasyonu sabaha kadar belediye binasından yöneterek  gelişmeleri an ve an takip ettim .Bölge jandarma komutanlığı ile de irtibat halindeydik. Şayet bu dozer ler le yolu açamasaydık İl Jandarma dan helikopter gelecekti. Pazartesi günü sabah saatler 07'yi gösterdiğinde ekiplerimiz mahsur kalan arkadaşlarımıza ulaştılar. Yusuf Pişkin'e ait bir araç ve 4 arkadaşı sağ salim kurtararak 08:30'da İlçeye ulaştırdık. Belediyemize misafir ettik'' dedi. Yiğit ayrıca: ''48 Saat hiç uyku uymadan yol açma çalışmaları yapan  köy hizmetleri çalışanlarına Yalıhüyük Jandarmasına gelişmeleri dakika dakika takip eden İlçe kaymakamımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve alakandan dolayı çok teşekkür ederim'' dedi.

Mahsur kaldıkları yerden Kurtarılan  arkadaşları adına konuşan Yusuf Pişkin'de şöyle dedi: ''Yaylaya piknik yapmak için gitmiştik. Birden bastıran kar sonucu yayla yolunun kapanması sonucu mahsur kaldık. Erzağımız oldukça sınırlıydı .Bu erzakları çok ekonomik bir şekimde kullanarak tükettik.Yaylada bulunan eve sığınarak yardımın ulaşmasını bekledik. Sağ olsunlar;Başta ilçemiz kaymakamına, Belediye başkanımıza ,İlçe jandarmamıza Belediye çalışanlarımıza ve 8 kişilik bir ekiple 48 saat hiç uyumadan bizi kurtarmak için yol açan köy hizmetlerinden gelen arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim'' dedi.

Yaylada mahsur kalan dört kişiyi kurtaran köy hizmetlerine bağlı ekiplerden birisi olan Hasan Eker'in bu gün itibari ile resmi izinli olduğu ancak böyle bir durumda izine ayrılmadan mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için iznini kullanmadığı belirtiliyor.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Piknikçiler kurtarıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!