Konya’ya yeni Vali

Kütahya Valisi Osman Aydın, Konya’nın yeni mülki amiri oldu…

 Image

OSMANÇELEBİOĞLU MERKEZE ALINDI

Beklenen oldu; Konya’nın yeni Valisi Osman Aydın. Valiler Kararnamesi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı. Kararname ile Konya Valisi A. Atilla Osmançelebioğlu merkeze alınırken, Kütahya Valisi Osman Aydın, Konya Valililiği’ne atandı. 1947 yılında Tokat-Erbaa’da doğan Osman Aydın’ın kariyerinde İçişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevi bulunuyor.

VALİ AYDIN: KONYA’YA ATANMAKTAN MUTLUYUM

İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesi ile Konya Valiliği’ne atanan Kütahya Valisi Osman Aydın, ilk demecini Merhaba’ya verdi. Dün kendisiyle telefonda görüştüğümüz Konya’nın yeni Valisi Osman Aydın, önemli bir şehirde görev yapacak olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Aydın, “İnşallah memlekete hayırlı hizmetlere devam edeceğiz. Konya’ya atanmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

GÖREV TESLİMİ 15 GÜN SONRA GERÇEKLEŞECEK

Konyalılarına selamlarını ve mutluluk dileklerini ileten Osman Aydın, muhtemelen 15 güne kadar göreve başlayacağını ifade etti. Konya’ya atanan Vali Osman Aydın’ın halkla bütünleşen idarecilik anlayışını uyguladığı biliniyor. Aydın’ın spora da yakın olduğu, görev yaptığı şehirlerde bu anlamda önemli çalışmalara imza attığı ve özellikle de profesyonel kulüplere destek verdiği öğrenildi.

Yeni Vali Osman Aydın

Valiler Kararnamesi Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandı. A. Atilla Osmançelebioğlu merkeze alınırken, Kütahya Valisi Osman Aydın Konya Valiliği’ne atandı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Trabzon ve Konya Valileri merkeze alındı. Kararnameyle İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilirken, 12 ile yeni vali atandı.

Vali Köksal'ın Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmasıyla boşalan İzmir Valiliğine Adana Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın getirildiği kararnameyle Konya Valisi Arif Atilla Osmançelebioğlu ve Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir merkeze alındı.

Kararnameye göre, Adana Valisi Mustafa Cahit Kıraç İzmir Valiliğine, Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış Adana Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Dr. Recep Kızılcık Batman Valiliğine, Batman Valisi Haluk İmga Afyon Valiliğine, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır Kahramanmaraş Valiliğine, Sakarya Valisi Nuri Okutan Trabzon Valiliğine, Merkez Valisi Hüseyin Atak Sakarya Valiliğine, Sivil Savunma Genel Müdür Yardımcısı Özdemir Çakacak Van Valiliğine, Kütahya Valisi Osman Aydın Konya Valiliğine, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe Kütahya Valiliğine, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Taşkesen Giresun Valiliğine, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Toprak ise Çorum Valiliğine getirildi.

OSMAN AYDIN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Vali Osman Aydın, 1947 yılında Tokat Erbaa ilçesinde doğdu, ilk ve orta tahsilini Tokat İli Erbaa ilçesinde, lise öğrenimini ise Tokat İli Gaziosmanpaşa Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Vali Osman Aydın 1973 yılında Tokat Valiliğinde Maiyet Memuru olarak göreve başladı. Göynücek ve Arapkir Kaymakam Vekilliğinde bulunan Vali Osman Aydın Kaymakamlık kursunu bitirdikten sonra Gölhisar, Ağın, Hopa, Kızıltepe ve Erdemli Kaymakamı olarak görev yaptı. 1988 yılında Erdemli Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına atandı. İçişleri Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürürken 15/08/2000 tarih ve 1117 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Elazığ Valiliğine atandı. 01/12/2003 Tarih ve 2003/6478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kütahya Valiliği’ne atandı. Cumhurbaşkanı Sezer’in dün onayladığı kararname ile Konya Valiliği’ne atanan Osman Aydın, evli ve iki çocuk babası.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Konya’ya yeni Vali

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!