Temiz internete varız

Kumar, cinsel sapkınlıklar, sanal çeteler, zararlı akımlar çağın en büyük buluşu internetin içinde. Bu muazzam gücü istismarcılardan temizlemek adına bir kampanya başlatıldı…

Image 

YALIHUYUK.COM da bu anlamlı kampanyaya sonuna kadar destek veriyor.

Sabah Gazetesi'nin ''Temiz İnternet'' adıyla internetin olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik kampanyası, Hilton Oteli'nde düzenlenen törenle başlatıldı.

Türkiye örnek olacak
Yıldırım, ''Türkiye'nin temiz internet bağlamında yapacağı düzenlemeler, birçok ülkeye örnek teşkil edecektir'' dedi. Başta çocuk istismarı ve kumar olmak üzere siber suçların önlenmesi konusunda yasal düzenleme hazırlığında olduklarını anlatan Yıldırım, bu konudaki yasa tasarısının TBMM Adalet Komisyonu'nda tüm kesimlerin katkısıyla ele alındığını, tasarının önümüzdeki hafta TBMM genel Kurulu'na gönderilecek hale geleceğini söyledi.

İnternet aboneliğinde ilerideyiz
 Yıldırım, Türkiye'de 2002 yılında geniş bant internet erişiminin bulunmadığını, bugün ise 3 milyon 300 bini aşan aboneye ulaşıldığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin geniş bant internet aboneliği konusunda AB'ye üye olan son 10 ülkeden daha ileri durumda bulunduğunu anlattı.

Tedbirler caydırıcı olacak
Yıldırım, tasarı ile bilişim suçlarının önlenmesi konusunda bazı tedbirlerin alınmasının öngörüldüğünü, bu tür suçların caydırıcı hale getirileceğini belirtti. Bu konuda kapsamlı bir düzenleme yerine adım adım düzenleme yapılmasının tercih edildiğini ifade eden Yıldırım, yurt dışından yayın yapan çocuk istismarına yönelik yaklaşık 40 bin internet sitesi bulunduğunu, kurulacak bir kurul aracılığıyla bunların önlenmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Diğer konuşmacılar
UNİCEFTürkiye Temsilcisi Edmond McLoughey ise internette kendi kendini kontrol mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini, ancak internet kafelerin de sıkı bir şekilde denetlenerek sorumluluklarının farkına varmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Sansür değil olumsuzluklar engellenecek
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ise kampanyanın isim babasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. İnternetin bazı olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılmasının toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Altaylı, temiz internet arayışında sansürü beraberinde getirecek ve bilgi paylaşımını engelleyecek düzenlemelerin amaçlanmadığını ifade etti.

Törene Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ve ilgili kuruluşların temsilcileri de katıldı. 

YALIHUYUK.COM'dan kampanyaya tam destek
Yalihuyuk.com olarak biz de ''Temiz İnternet''  kampanyasına gönülden destek veriyoruz. İnternetin temiz kalması için her türlü çabayı vereceğimize kamuoyu önünde söz veriyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Temiz internete varız

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!