Yalıhüyük’ü avlamaya çalışıyorlar

Anadolu Doğa ve Kültür Belgeselleri Derneği'nin gölümüzde yaptığı bir inceleme sonrasında çok çarpıcı sonuçlara vardığı bir gazetemizde yer alıyor…

Derneğin yaptığı araştırmaya göre Yalıhüyüklüler hem kara hem de balık avcılığı konusunda yasaklara uymuyormuş. Hatta dernek üyeleri eleştirilerinin dozunu artırıp Suğla Gölü'nde silah sesinden dolayı durulmadığını iddia etmişler. Pekçok sitede yer alan haberde üstü kapalı olarak Yalıhüyük ve içinde yaşayanlar kötü bir uslüpla lekelenmeye çalışılıyor. Şubat ayı sonunda yapılan inceleme henüz av sezonunun açık olduğu bir döneme denk geliyor.

Fakat Raşit Akıncı ve Serkan Akıncı, Mevlüt Tenekeci, Neslihan Bilgin, Nilay Atılgan, Begül Şen'den oluşan ekip, ısrarla Yalıhüyük'te hem balık avcıları hem de kara avcılarının yasaklara uymak konusunda hiç de duyarlı olmadığını savunuyor.

İşte derneğin hazırladığı raporda yer alan bazı dikkat çeken anekdotlar:

*Şubat 2007 tarihinde gölde yaptığımız incelemelere göre de durum oldukça vahim. Gölde hâlihazırda bulunan su, giderek azalmış.

*Alanın en büyük sorunlarından biri de bilinçsiz ve kontrolsüz avcılık.

*Hem balık avcıları hem de kara avcıları yasaklara uymak konusunda hiç de duyarlı değiller.

*Göle gittiğimizde silah sesinden durmak imkânsızdı.

*Kuşlar rahatsız edildikleri için bu bölgeye gelmiyorlar

Ya dernek yetilileri Yalıhüyük diyerek başka bir yerde inceleme yaptılar. Ya da ne yazdıklarını bilmiyorlar. Ben bir Yalıhüyüklü olarak bu incelemenin sonucundan rahatsız oldum.

Beni üzen diğer bir nokta ise;

Dernek tarafından yapılan inceleme Konya bölgesinde pek çok yerel gazete ve internet sitesinden yayınlanmasına rağmen konuyla ilgili her hangi bir tepkinin dile getirilmemesi oldu. Hiçbir bürokrat veya ilçe vatandaşı tarafından habere herhangi bir yalanlama yapılmadı.

Çevre ilçeler nazarında gerek örf ve adetleri, gerekse insanları ile örnek bir yapıya sahip olan ilçenin bu şekilde karalanması gerçekten yanlış bir davranış oldu. Yalıhüyük olarak bu tür oyunlara karşı daha duyarlı olmamız gerekiyor.

Bu yazının ardından gerekli çalışmaların yapılarak bahsedilen sözde haberin bir an evvel düzeltilmesini temenni ediyorum.

Fatih YILMAZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’ü avlamaya çalışıyorlar

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!