Gölcük Yaylası’na bahar geldi

Güneş ve karın yeşille birleştiği yayla, bu görünümü ile bir tatil köyünü andırıyor…

Image

Tüm yurdu etkisi altına alan ilkbahar sıcakları Gölcük Yaylası'nda da kendini hissettirmeye başladı. Güneş ve karın yeşille birleştiği yayla, bu görünümü ile bir tatil köyünü andırıyor. Diz boyu kara rağmen Gölcük'e çıkan Yalıhüyüklüler ise, Gölcük Yaylası’nı şu anki haliyle cennete benzetiyor.

Yalıhüyük ilçesinin şirin yaylası Gölcük, bahara çok renkli girdi. Beyaz ve yeşilin iç içe olduğu yaylada 4 aydır devam eden kış sona erdi. Yayla yolu araç ulaşımı için uygun hale gelirken, yayla içerisinde Köy Oluğu mevkiine kadar araçların rahatlıkla gidebildiği öğrenildi.

Yeni yeni açmaya başlayan çiğdemlerle gelin gibi süslenen Gölcük Yaylası, hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Kara aldırış etmeden yayla evlerine geçmeye çalışan Yalıhüyüklüler renkli görüntüler oluştururken, İngilyazı mevkiinde kar sularıyla oluşan mini göl, yaylaya ayrı bir hava katıyor. Yalıhüyük ile özdeşleşen yaylada, güneşli hava ile birlikte ışıl ışıl parlayan kar, ayrı bir tat veriyor.

Yalıhüyüklüler mayıs ayı itibarı ile kısmi olarak göç ettikleri Gölcük yaylasını, Haziran ayında tamamen dolduruyor. Sahip olduğu doğal yapısı ile oksijen deposu görevini üstlenen yaylanın en fazla ilgi gören yerini ise çeşmeler (oluk) oluşturuyor. Menevşe ve Çıracı olukları ilçe halkının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Temmuz Ağustos aylarında bile buz gibi suyu ile iştah kabartan yaylanın pek çok solunum yolu hastalıkları için hekim görevi gördüğü ise bilinen bir gerçek.  

Haber: Fatih YILMAZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Gölcük Yaylası’na bahar geldi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!