Elma yetiştiriciliğinde devrim

featured

İlçemize bağlı Saray köyünde yaşayan Mehmet Parlak adındaki bir vatandaş, yedi dekarlık bir alanda yapmış olduğu elma bahçesi ile elma yetiştiriciliği alanında köylülere örnek oluyor…

   

Yedi dekarlık alanda 4×1 metre mesafe aralığında ekilen 1750 bodur elma fidanı ve bu fidanların sulanması için yapılan damlama sisteminin maliyetinin 15.000 YTL olduğu belirtiliyor.

Parlak, 2004 yılında kurduğu bodur elma bahçesinin %50 maliyetinin İlçe Özel İdare ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nca desteklendiğini belirtti. Geri ödemeli olarak aldığı maddi desteğin iki taksit şeklinde olduğu ilk taksit tarihi olarak 2006 yılında ilk taksidini ödediğini ikinci taksidini ise bu yıl içerisinde ödeyeceğini belirten Mehmet Parlak, bahçesindeki elma çeşitlerinin Avrupada tutulan elma çeşitlerinden olduğunu, bodur çeşitleri olarak da Granny smith(geç çeşit), Füji(geç çeşit), Gala(yazlık çeşit), Starking Delicious, Red Chief, Summer Red(yazlık çeşit) fidanlarını yetiştirdiğini söyledi.

Bilimsel olarak kurduğu bodur elma bahçesinde ilgi ve desteğini esirgemeyen Yalıhüyük Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak’a teşekkür eden Parlak, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine de Zirai mücadele noktasında teknik desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bahçedeki Elmaların tam olarak yetiştiği zaman ağaç başı 30 kilo elma verimi beklendiği toplam olarak da 52,500 kilo hedeflendiği belirtiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Elma yetiştiriciliğinde devrim

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!