Suğla yeni projelerle hayat bulacak

featured

Suğla'da 165.000 dekarlık alanın, Seydişehir Cazibe Sulama Projesi dahilinde sulanacağı projenin ihale bedeli belli oldu…

  

Bölgenin cazibe sulama projesi dahilinde ihale bedeli 4 trilyon olarak yapıldığı belirtilirken yapılacak inşaat projesi ihalesinin de bu yıl verileceği bildirildi.

Ortakaraören Belediye Başkanı ve Suğla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Cansever, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, DSİ tarafından yapılacak proje kapsamında, Derebucak ve Gemmos'dan gelecek olan suyun, Suğla Kapalı Havzası'na akıtılacağını söyledi.

Ayrıca Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte Suğla Havzası'nda süne ile mücadele için ağaçlandırma çalışmaları başlattıklarını belirten Cansever, finansmanın da AB hibe fonları veya ARGE çalışmalarından geleceğini söyledi. Ortakaraören Belediye Başkanı H.Hüseyin Cansever verdiği bilgilerde "165.000 dekar alan içinde Suğla havzasında süne ile mücadele için organik tarım yapacağız. Erozyonu önlemek için de ağaçlandırma çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bölgede arazi toplulaştırılması yapılmış yerleri öncelik olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Yine bu yıl için 10.000 fidan dikildiğini belirten Cansever, bu fidanların 5000 badem, 500 çam, 500 çınar, 1000 iğde, 2.000 dişbudak ve 1000 adet de akasya fidanı olduğunu belirtti.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla yeni projelerle hayat bulacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!