Çalı süpürgeye rağbet kalmadı

Bir zamanlar insanların evlerini ve bahçelerini süpürmesi için vazgeçilmez olan çalı süpürgeye el süpürgeleri ve plastik süpürgeler nedeniyle rağbet azaldı…

Image

Güzel temizlemesi ve ucuz olması nedeniyle yüzyıllarca Anadolu insanının en önemli temizlik araçlarından birisi olarak kullanılan çalı süpürgeye rağbet her geçen gün azalıyor. Şimdilerde çalı süpürgeleri sadece belediyeler kullansa da bu süpürgeler ucuzluk ve güzel temizleme özelliğini hala koruyor.

Yıllardır çalı süpürge sattığını belirten İdris Avcu, çalı süpürgeye eski rağbetin kalmadığından yakındı. Avcu, yüz yıllarca Türk insanının kullandığı çalı süpürgeyi şimdi sadece belediyeler ve besicilerin kullandığını vurgulayarak, “Artık ev ve iş yerlerinde çalı süpürge kullanılmaz oldu. Birçok ev ve işyerinde çalı süpürge yerine normal süpürge ve plastik süpürgeler kullanıyor. Sadece belediyeler bu süpürgelere rağbet gösteriyor. Bir arara plastik süpürge kullanmaya başlayan belediyeler randıman alamayınca tekrar çalı süpürge kullanmaya başladı. Şuanda çalı süpürgeyi en çok belediyeler ve besi çardağı sahibi olanlar kullanıyor. Bunun sebebi hem güzel temizlemesi, hem dayanıklı olması hem de ucuz olmasıdır. Şuanda çalı süpürgeler 1.5 YTL’ye satılıyor” diye konuştu.

Çalı süpürgelerin pürem çalısı adı verilen çalılardan üretildiğini ve daha çok Ege tarafından Konya’ya getirildiğinin altını çizen Avcu, bu ürünlerin sağlam ve çok temizleyici olması ile dikkat çektiğini söyledi. Avcu, çalı süpürgelerin aradan toz ve pislik kaçırmadığını çok güzel temizlik yaptığını fakat eski bir ürünmüş gibi göründüğünü anlattı. Çalı süpürgenin alındıktan sonra bir süre suda bekletilmesi ile bir hayli dayanıklı hale geldiğini açıklayan Avcu, “Çalı süpürgeler ıslatılmazsa çabuk kırılır ve yıpranır. Suda bir süre bekletilen süpürgeler, günlerce kullanılabilir” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Çalı süpürgeye rağbet kalmadı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!