İşte hacı adaylarımız

İlçe Müftü Vekili Yusuf ÇAKICI’yla yaptığımız görüşmede bu yılki hacca gidecekler hakkında şu bilgileri aldık…

Image

Konu ile alakalı görüşlerini aldığımız Müftü Vekili Yusuf ÇAKICI şöyle konuştu: “Her yıl olduğu gibi bu yılda Hz.Peygamber  sevgisi,  hasret ve özlem duygularıyla  onu ziyaret heyecanıyla  12 – 30 Mart 2007 tarihleri arasında ön kayıt müracaatı yaptıran hemşehrilerimizin  30.05.2007 tarihinde kuraları çekildi.

Hacca gitmek üzere ülke genelinde bu yıl ön kayıt yaptıran toplam  623 bin 643 hacı adayının kura çekimleri bilgisayar ortamında yapıldı. Kura çekiminden önce ilçemizdeki hac için ön kayıt yaptıran  hacı adaylarımız da oldukça heyecanlıydılar.

Alınan bilgilere göre bu yıl hacca başvuranlar arasında hacca daha önce gittiği tespit edilen 12 bin 81 kişinin kuraya dahil edilmediği öğrenildi. 30.05.2007  kura tarihini heyecanla bekleyen vatandaşların gözyaşları arasında çekilip kura sonuçları ise aynı gün  saat 16.00 'dan itibaren gerek İlçe Müftülüğümüzden ve gerekse www.diyanet.gov.tr adresinden isteyen vatandaşlar öğrenilebilecek. Bugüne kadar herhangi bir sebeple hacca gidemeyen 47 bin 476 vatandaşın para alınmadan  kayıtları  yeniletilmiştir. Bu yıl kayıt yeniletenlerden refakatçilerle birlikte 50 bin 701 vatandaşımız, kurulun belirleyeceği kriterlere göre, kura çekimine tabi olmadan 2007 yılında öncelikli olarak kesin kaydını yaptırabileceklerdir.” dedi.
 
İlçe Müftü Vekili Yusuf ÇAKICI daha sonra şu değerlendirmeleri yaptı: “Diyanet İşleri Başkanlığımızdan alınan bilgile göre, kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıran hacı adaylarından toplam 348 bin 493 'ü kadın, 322 bin 626 'sı erkek, genel yaş ortalaması ise  56’dır. Tercih kategorilerine göre, kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıran vatandaşlardan 615 bin 358 'i normal yemekli, 47 bin 953 'ü müstakil odalı, 7 bin 781 'i ise otel tipi organizasyonu tercih etti.

Kayıt yeniletenlerin ve ön kayıt yaptırıp da sırası gelenlerin kesin kayıtları, hac organizasyon tiplerine göre ücretlerin tespit edilmesi, kontenjanın illere göre dağıtılması ve kayıt ilkelerinin belirlenmesinden sonra başlanacaktır. ” dedi.
 
Bu yıl ilçemiz vatandaşlarından hacca gitmek için ön kayıt yaptırıp kuraya katılan hacı adaylarımızın kura sonuçları şöyle :                                                             
1- Alaettin Taşdeş ve eşi
2- Hidayet Alp ve eşi
3- Mustafa Altunkaynak ve eşi
4- Ömer Kara
5- Ahmet Alptekin ve eşi
6- Ahmet Örs
7- Hüseyin Yiğit ve kızı

Ayrıca ilçemiz sakinlerinden Mehmet Ali Albayrak da 2005’de ön kayıt yaptırmış olup bu yıl kayıt yenileyerek hacca gidecekler kervanına katılmıştır. Rabbim o kutsal topraklara gidenlere tekrar,  gitmeyenlere de en kısa zamanda hayırlısıyla gitmeyi nasip eylesin derken, Çakıcı sözlerini şu mısralarla tamamladı:
 
Bir mübarek sefer olsa da gitsem,
Kabe yollarında kumlara bassam.
Hub cemalin bir kez düşte seyretsem,
Ya Muhammed Canım arzular seni…   

Haber : İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
İşte hacı adaylarımız

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!