Suğla Gölü’ne pis su aktarılmayacak

featured

Seydişehir-Suğla Su Ürünleri Kooperatifi, Seydişehir Belediyesi'nin Çarşamba Kanalı'na bıraktığı kanalizasyon ve evsel atık sularının önüne set çektirerek Suğla Gölü'ne akmasını engelledi…

Beyşehir Gölü'nden doğarak Suğla Gölü'ne su taşıyan  Çarşamba Kanalı, 30 yıldan fazla Seydişehir Belediyesi'nin kanalizasyon ve atık sularıyla kirlenmekteydi. Bu kanaldan da son yıllarda Arvana ve Susuz tarafına kurulan su pompaj istasyonuyla pis sular göle aktarılıyordu.

DSİ Çarşamba Kanalı'na açığa deşarj olan pis sular, bu bölgede halk sağlığını tehdit eder hale gelerek çevre kirliliğine ve pis kokulara neden oluyordu.

Suğla Su Ürünleri Kooperatifi tarafından yapılan çalışma ile söz konusu atık sular, göl hattından ayrılarak önüne set çekilip bu suyun direkt Çumra Ovası'na verilmesini sağladı. Böylece bu kanalların suyu göle girişi engellenmiş oldu.

Suğla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aşkayanar, Suğla tahliye kanalları önünde yapılan çalışmalar hakkında gazetemize şu bilgileri verdi:

"Yıllardan beri bölge halkımızı tehdit eden pis sular hem kanalı hemde gölümüzün doğal güzelliklerini tahrip ederek  halk ve çevre sağlığını olumsuz etkiliyordu. Bu unsurlardan ilkini Seydişehir Belediyesi'nin İş makineleriyle kanalın önüne set çekerek göle girişine izin vermiyoruz. Çumra Sulama Birliği ile de vardığımız mutabakat çerçevesinde bu kanalların suyunu direk Çumra ovasına akmasını sağladık. İkinci unsur ise Seydişehir Belediyesi'nin mutlaka bir arıtma tesisi kurarak bu tehlikelerin tamamıyla ortadan kalkmasını istiyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız İbrahim Halıcı’nın bize sağladığı iş makinesi yardımından dolayı da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Suğla Gölü’ne pis su aktarılmayacak

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!