Yalıhüyük’e gurbetçi akını

featured

İzin mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçemize gelen gurbetçiler sıla özlemlerini doyasıya gideriyor…

Yalıhüyüklü gurbetçiler bu yıl izin mevsiminde memleketlerine akın ettiler. Geçtiğimiz yıllara göre izne gelen gurbetçilerin sayılarının oldukça fazla olduğu gözlenirken, gurbetçi akınına uğrayan Yalıhüyük’te oldukça hareketli günler yaşıyor. Akraba dost ve komşu ziyaretlerinin yanı sıra vakitlerinin bir kısmını da Cumhuriyet Meydanı’ndaki açık çay bahçesinde sohbet ederek iznini geçiren gurbetçiler uzun bir çalışma döneminin yorgunluğunu atıyorlar.

Yalıhüyük’te yaşayan halk kadar da yurtdışı ve Türkiye’nin değişik  illerinde ekmek parası için giden gurbetçilerin bu yıl diğer yıllara göre ilçeye gelmesi esnafın da yüzünü güldürüyor.

Kendilerine yönelttiğimiz: “Bu yıl neden diğer yıllara göre gurbetçi sayısı arttı” sorusuna cevap veren gurbetçiler şöyle dedi: “Aslında memleketimiz her zaman burnumuzda tütüyor. Her yıl gelmek istiyoruz ama artık Avrupa eskisi gibi değil şartlar ağır” şeklinde cevap verirken bu yıl izinci sayısının artmasının sebebi olarak da “Yalıhüyük’te faaliyet gösteren internet sitelerinin ilçemizle ilgili haberleri görüntülerinin yayınlanması bizim sıla özlemimizi artırmıştır.” dediler.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’e gurbetçi akını

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!