Oruçlu alışveriş yapmayın

featured

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte alışveriş merkezleri iftar ve sahur için alışveriş yapan vatandaşlarla dolmaya başladı…

 

Tüketiciler Birliği, vatandaşları yorgun ve açken alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Ramazan ayında iftara yakın saatlerde alışveriş yapılmaması gerektiği belirterek, "Bu saatlerde açlık hissi nedeniyle ihtiyaçtan fazla gereksiz ürünler satın alınıyor. Daha sonra ise bu ürünler ya kullanılmadığı için bozuluyor ya da atılıyor. Ayrıca açlık nedeniyle insanlar iftara doğru yorgun düşmeye başlıyor. İnsanlar yorgun iken ise doğru ürün yerine ilk görülen ürün satın alınarak acele ediliyor ve fiyat mukayesesi yapılamıyor. Tüketiciler mutlaka teravihten sonra ya da sabah saatlerinde alışveriş yapmalıdır. Alışverişe çıkarken ihtiyaç listesi hazırlamalı ve ihtiyaç için bir bütçe ayarlanmalıdır. Ayrıca mümkünse alışverişe çocuklar getirilmemelidir. Promosyon ve indirimler her zaman doğru ürünü ve ihtiyaç duyduğumuz ürünü değil satıcı ve pazarlamacının satmak istediği ürüne yönlendirebilir. Bu tür pazarlama yöntemleri doğru ürün yerine yönlendirilen gereksiz ürünün alınmasına neden olur. Bu nedenle ihtiyacınız olanı almalısınız" dedi.

Özer, tekstil ürünlerinin ise kapalı ortamlardan ve akşam saatlerinde alınmaması gerektiğini dile getirerek, "Aydınlatılmış ortamlarda görülen renkle güneş ışığındaki renk farklı olabilir. Bu da tercih hatalarına ve satıcı tüketici sorunlarına neden olur. Bu nedenle gündüz ve mümkünse güneş ışıklı ortamlardan alışveriş yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Oruçlu alışveriş yapmayın

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!