Gaziler Günü törenle kutlandı

featured

Yalıhüyük İlçesi'nde Hükümet Konağı önünde yapılan törenler ve resmi kuruluşlara asılan bayraklarla Gaziler Günü kutlandı…

19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’e Gazilik ünvanı verilmiş ve bu nedenle 3 Temmuz 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kanunla 19 Eylül Gaziler Günü ilan edilmişti. 

 

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Konya'nın Yalıhüyük İlçesi'nde de kutlanan Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde sabah saat 10:00'da başladı. Törene katılan Yalıhüyük Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak ile İlçe Garnizon Komutanı Şenel Kılıç ve Belediye adına Osman Güzel'in Atatürk anıtına çelenk koyması ile program başladı. Törene ayrıca Yalıhüyük daire amirleri, İlköğretim okulu öğrencileri ve Çok Programlı Lise öğrencileri katıldılar.

Açılış konuşmasını Uz.J.Kad.Çvş Gökhan Gökdemir yaparken günün anlam ve önemi için kürsüye gelen Kd.Bş.Çvş Nadir Çetin bir konuşma yaptı. Çetin konuşmasında:"Lügatte savaşa katılan kişi olarak tanımlanan GAZİ kelimesi Türkler Müslüman olmadan önce yiğit cengaverler anlamına gelen Alp kelimesinin, daha sonra islami bir içerik kazanarak gazi kelimesi olarak dilimize yerleşmesi ile ortaya çıkmıştır. Tarih boyunca birçok imparatorluk ve devlet kuran Türkler'de vatanı için savaşmak canını feda etmek her zaman erdemli bir davranış sayılmış, Türk askeri VATAN-MİLLET-NAMUS-YEMİN kavramlarını özgürlüğü ile bir tutmuş bu ifadeleri ilke olarak kabul edilmiştir. Türk Milleti tarih boyunca düşmanları tarafından yok edilmek esaret altına alınmak istenmiş Türk'ün iman gücü, milli bilinci hür yaşama azmi buna izin vermemiştir.Yakın tarihimizde dünya barışı için Kore'de, soydaşlarımızın huzuru için Kıbrıs'ta savaşmak zorunda kalan Türk askerleri buralarda birçok kahramanlık göstermiş, binlerce evladımız şehit ve gazilik mertebesine ulaşmıştır. Ülkemizi bölme planları yapan hainlere karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yürütülen mücadele esnasında binlerce gencimiz şehit ve gazi olmuştur. Milletimizin huzuru ve devletimizin bölünmez bütünlüğü için binlerce gencimiz daha canını vermeye hazırdır. Çünkü şehidi ve gazisi olmayan toprağın vatan olması düşünülemez. Bu topraklar için canını veren, hayatını hiçe sayan şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizin bu anlamlı gününü kutluyoruz" dedi.

Çetin'in bu konuşmasından sonra merasim sona erdi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Gaziler Günü törenle kutlandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!