Küresel ısınma kapımıza dayandı

Küresel ısınma ile birlikte artan su sıkıntısı ne yazık ki ilçemizde en kısa zamanda etkisi altına almaya hazır durumda…

Bunun için en kısa zamanda uzun vadeli çözümler üretmek lazım kanaatindeyim.Mesala Bir örnek verecek olursak İlçemizde yer altı suları kuyularda önceden 4-5 metre derinlikte olurken şimdi bilinçsiz kullanma dan dolayı 20-30 metreye kadar indi.

Yetkililer bu işe en kısa zamanda müdahele etmeli boşa akan suları önleme noktasında çalışmalar yapmalıdır.Bu tür müdahaleler kısa vadede de olsa tedbir açısından faydalı olacağı kanısındayım.

Türkiyenin bir çok yerinde olduğu gibi İlçemiz Yalıhüyük te de aynı şekilde vahşi sulama yönteminden derhal vaz geçilmeli bunun yerine Damlama sistemli veya yağmurlama sistemli sulamalara yönel inmelidir.

Çiftçimiz bu işe yaparken ürettiği ürünün önce tahlilini yapmalı nereye ne zaman nasıl bir ürün ekeceğini ve bu ekilen bitkilerin su ihtiyacı ne kadardır bunu bilmelidir. Bu da bizi daha bilimsel bir üreticiliğe ittiği gibi su sarfiyatında da tasarrufa yönelteceği kanısındayım.

Kısacası Ülkemizin Bölgemizin ve İlçemizin çöl olmasını istemiyorsak bu sisteme mutlaka ama mutlaka geçmemiz gerektiğinin kanaatindeyim.

Hepinize saygılar sunarım.

Feridun ÇELİK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Küresel ısınma kapımıza dayandı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!