Yöremizin Yemekleri

Sevgili okurlarım, şimdiye kadar  ‘Kadın ve Çocuk’ köşesinde hep çocuklar ile ilgili  olan konulara yer verdim ve Kadınlar için olan konularımı ihmal ettim.

Bunu telafi etmek amacıyla bundan böyle her hafta sizlerle yöremize ait yemekleri paylaşmak istiyorum, tabiki yanısıra çocuklarla ilgili yazılarımıda aksatmadan devam edeceğim.

Konya Mutfağı, Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi adap ve erkanıyla yoğrulan muhteşem bir oluşumdur. Konya Mutfağı , mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, sofra düzenleri, servis usulleri, kış için hazırlanan yiyecekleriyle kendine özgü bir mutfaktır.

Bu hafta sizlere ‘Tarhun Çorbası’nın tarifini paylaşmak istiyorum.

TARHUN ÇORBASI
MALZEMELER:  500 gr. Kemikli kuzu eti,   2,5 çorba kaşığı Un,   1 adet Yumurta, 1 su bardağı Süzme yoğurt,   6 su bardağı Su,   1 çorba kaşığı Kuru tarhun, Tuz .

YAPILIŞI:
Eti bir tencereye koyun. Üzerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, köpüğünü alın. Kapağını kapatıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzdürerek sudan çıkarıp ince ince didikleyin. Unu, yumurta ve yoğurt ile birlikte bir kaba koyun. Suyun 1 bardağını katıp, çırparak karıştırın. Et suyunu temiz bir tencereye süzdürün. Eğer 6 bardaktan az ise su ekleyerek 6 su bardağına tamamlayın. İçine yoğurtlu karışımı yedirin. Didilmiş etleri katın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın. Tarhunu ekleyin. Biraz daha karıştırıp, ateşten alın. Tuzunu ayarlayın. Afiyet olsun…

Kadın ve Çocuk konuları hakkında öneri ve düşüncelerinizi ve de yayınlanmasını istediğiniz yemek tarifleriniz varsa ‘nurcan@yalihuyuk.com’ mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. Haftaya başka bir tarifle tekrar sizlerle beraber olacağım…

Nurcan YILDIZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yöremizin Yemekleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!