Nürnberg’de teröre lanet yağdı

featured

Almanya'nın Nürnberg şehrinde yaşayan Türkler teröre karşı tek yürek olarak seslerini dünyaya duyurdular…

Almanya nın Nürnberg şehrinde yaşayan Türkler 20 derneğin bulunduğu içlerinde de Yalıhüyük Nürnberg Derneği'nin de yer aldığı Eyalet Dernekleri Üst Kurulu'nun organize ettiği teröre lanet yürüyüşü düzenlediler. Yürüyüşü çok sayıda Alman ve Türk basını yakından takip etti.

Nürnberg merkez caddesinde toplanan on üç bin Türk, caddeleri ve tramvay trafiğini kapatarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, hepimiz Mehmediz" şeklinde slogan atarak teröre tepkilerini dile getirdiler.

 

Yalıhüyük Nürnberg Derneği üyelerinin de tamamının katıldığı yürüyüşte büyük coşku vardı. Yediden yetmişe herkes ellerine aldıkları Türk bayrakları ile Nürnberg sokaklarını çınlatan kalabalık tek yürek tek ses oldu.

 

Böyle bir kalabalığı ilk defa gören Alman vatandaşlar ilgi ile izlerken evlerinin camlarına çıkarak yürüyüşün fotoğraflarını çektiler. Geçiş güzergâhı üzerinde bulunan Grant Hotel de bu yürüyüşe Türk bayrağı asarak destek vermesi gözlerden kaçmadı. Yürüyüş saat 11 00 da başlayıp Lorenzkirche Caddesinde ve aynı adı taşıyan Lorenzkirche kilisesinin önünde Türk ve Almanya istiklal marşı okundu. En son olarak Onuncu yıl marşı nın okunmasının ardından saat 15:00'da son buldu.

Haber: Mustafa Bilge – Nürnberg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Nürnberg’de teröre lanet yağdı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!