Hayvanlara şap aşısı yapılıyor

featured

Yalıhüyük’te İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekim ve teknisyenlerce büyük baş hayvanlara şap aşısı yapılıyor…

İlçe ve köylerinde bulunan toplam 600 büyük baş hayvana aşıları yapılıyor. Yalıhüyük İlçesi’nde veteriner hekim olmadığı için Konya İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı bir veteriner hekim ve beş veteriner teknisyeni ile ilçede çalışmaya başlayan yetkililer hem şap aşısı yapılıyor. Hem de küpe numaralandırma çalışmaları ile kayıt altına alınıyor.

Şap aşısının 1,35 Ykr olduğu, küpe numaraları için de 2,35 Ykr ücret alındığı belirtiliyor. Bilindiği üzere şap hastalığının olması halinde hayvanın etinden sütünde ciddi kayıpların olabileceğini belirten yetkililer üreticilerin mutlaka şap aşısı yaptırması gerektiğini söylediler.

Veteriner hekim in olmayışından yakınan üreticiler, biran önce ilçeye veteriner hekimin gelmesini istiyorlar. Yaklaşan kurban bayramı öncesi yetiştirdikleri büyük baş hayvanları satmak için başka yerlere götürmelerinde sevk işleminin yapılabilmesi için veteriner hekimin onayına ihtiyaç duyulduğunu belirten üreticiler ani hastalıklarda, müdahale için ve gerekli bilgi için veteriner hekime acilen ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Geçtiğimiz ay emekliye ayrılan veteriner teknisyenin gitmesi üzerine ilçede veteriner bulunmuyor. Bugüne kadar aşılamanın düzenli yapılmasından dolayı kontroller sonucunda şap hastalığına rastlanmadığı kaydedildi.Bilindiği üzere şap aşısı senede iki kez sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde yapıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Hayvanlara şap aşısı yapılıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!