Gününüz kutlu olsun öğretmenim!

24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenim!

Atatürk'e “Başöğretmen” unvanı verilişinin 78’inci ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 26’ıncı yılı…24 Kasım Öğretmenler günü…

Ülkemizde yirmi altıncısını kutladığımız bu güzel ve anlamlı günün coşkusunu sevincini bütün öğretmenlerimizle birlikte yürekten paylaşıyoruz. Yazıma böyle bir giriş yaptıktan sonra Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ün bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Atatürk diyor ki: “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.” Yüzyıllar öncesinde Diyojen, “Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum.”demiştir. Socrates ise öğretmenin ve öğretmenliğin önemini, “Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir hem de hiçbir şeydir.” diye belirtmektedir.

Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek ifade etmektedir.

Bu kadar keskin örneklerden sonra öğretmenlerimiz için ne yazılabilir bilmiyorum ama günümüz Türkiye sinde öğretmenlerimiz içinde bulunduğu mali durum da gözler önüne serilmesi gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizi yönetecek yeni nesilleri yetiştiren elleri öpülesi öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda hizmet vermesi için ülke olarak ne kadar başarılıyız? Ne kadar önem verebiliyoruz? Doğrusu tartışmaya açık bir konu olarak yıllardır devam ediyor.

Yaratılanların en şereflisi olan insan ve bu insanlara ışık tutan öğretmenlerimiz!

İşte burası çok çok önemli..

Hangi aile bireyine sorsak en iyi yatırım nedir? diye belki farklı cevaplar alırız ama şahsen ben en iyi yatırımın insana yapılanıdır derim. Gerçekten de öyle insana yapılan yatırım, gençlerimize yapılan yatırım yeni nesil e yapılan yatırım vs.İyi bir nesil iyi bir genç yetiştirmenin de şartları vardır. Bu gençleri yetiştirecek olan kıymetli öğretmenlerimizin zihinsel olarak ekonomik olarak rahat olması gerekiyor ki daha verimli daha özverili daha üst seviye eğitim versin. Ama maalesef Ülkemiz şartları hiçte böyle gözükmüyor. Buna rağmen Öğretmenlerimizin o olağan gayretleri sayesinde pırıl pırıl gençlerimizin yetiştiğini görüyoruz.

Her şey bir tarafa ülkeyi yöneten yöneticilerimizin eğitimimizin mimarı olan öğretmenlerimize daha fazla olanak sağlamaları onları hem ekonomik anlamda hem de psikolojik anlamda desteklemesi gerekiyor. Her biri Türkiye'nin ışığı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar kendilerine en derin sevgi ve saygılarımızı sunarım…

Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Gününüz kutlu olsun öğretmenim!

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!