Bir öğretmen, bir gelecek

Merhaba sevgili Yalıhüyük halkı. Bu haftaki konumuz; öğretmenler günü…

Bana kalırsa öğretmenler hakkında o kadar çok söylenecek şey var ki hangisinden başlayacağımı şaşırıyorum. Biz öğrenciler anne ve babalarımızla paylaştığımızın çok daha fazlasını paylaşırız öğretmenlerimizle.

Bence her öğretmen bir gelecektir hatta ne biri binlerce gelecektir. Çünkü; bir öğretmen öyle bir örnek teşkil eder ki, ondan ister istemez etkilenirsin, onu örnek alırsın. Sırf o derse o öğretmen giriyor diye çalışırsın. Sonra bir bakarsın ki, artık çalışmadığın zaman uyuyamazsın. Kendini kesinlikle rahat hissetmesin. Eskiden ders çalışmak nedir bilmezken o öğretmen sayesinde farkında olmadan ders çalışmayı bir alışkanlık haline getirirsin. Artık yemek yemek senin için neyi ifade ediyorsa, ders çalışmakta onu ifade eder. Şimdi düşünebilirsiniz nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun diye. Eminim çünkü tüm bunlar benimde başıma geldi. Ders çalışmak nedir bilmezken bir anda deli gibi ders çalışmaya başladım. Bunların ise bir tek nedeni var oda öğretmendir. Bu bütün öğrenciler için böyledir.

Öğrenci hiçbir zaman oturup da ders çalışayım demez.Hocadan bir “AFERİM” alabilmek için çalışır.Sonradan birde bakar ki ders çalışmadan duramıyor.Yani alışkanlık hale gelir.Böylece o öğrencinin geleceği kurtulmuş olur.Böylece bir öğretmen sadece bir öğretmen milyonlarca gelecek kurtarır.Hakikaten öğretmenlik çok kutsal bir meslektir.Onu hakkıyla yerine getirebilenler ise daha da kutsaldır.Bazen onları istemeyerek üzsek de onlar bizim için çok değerlidirler.Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına kutluyorum.

SEHER ÇETİN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bir öğretmen, bir gelecek

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!