Bölgesel sportif müsabakalar başladı

featured

2007–2008 eğitim ve öğretim yılı sportif müsabakalar için düzenlenen turnuvalar Seydişehir'de başladı…

2007–2008 eğitim ve öğretim yılı sportif müsabakaları için düzenlenen turnuvanın açılışı bugün saat 12:00‘de Seydişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Bugüne kadar Konya’da yapılan bölgesel sportif müsabakaları bu yıl ilk olarak Akşehir, Ereğli ve Seydişehir olmak üzere üç bölgede yapılıyor. Bugün resmi açılışı yapılan programa Seydişehir Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan katıldı. Açılış programında spor müsabakalarında oynayacak olan İlçemiz Yalıhüyük ile  Bozkır, Ahırlı, Beyşehir, Derebucak, Hüyük ve Seydişehir okul takımları da hazır bulundu.

Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan yaptı. Şan konuşmasında: „Konya bölgesi turnuvalarında ilk kez böyle bir organizasyonun üç bölgeden biri olarak seçilmesinden oldukça mutluyuz. Başlayan etkinlikler üç bölge olarak Akşehir, Ereğli ve Seydişehir’de devam etmektedir. Bir ayda 150 maçlık bir periyodu kapsıyor. Bu organizasyonlarda öncelikle Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı’ya bizlere Kapalı Spor Salonu’nun kapılarını açarak destek verdiği için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda görev yapacak olan beden eğitimi öğretmenlerimize de olağanüstü gayretleri için ayrı ayrı hepsine teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı da konuşmasında: “İlk olmanın gururunu yaşıyorum. Ev sahipliği yapmak güzel bir durum. Kapalı spor salonun sorumluluğunun belediyemize verilmesi ile birlikte burada büyük oranda değişiklikler yaptık. Bakanlıktan 750 bin YTL aldık. Bunun 500 YTL’sini spor salonumuza harcadık. Spora yapılan insana yapılan gençlere yapılan yatırımlar her zaman önemlidir.” dedi. Yerel yönetimlere daha çok maddi açıdan destek verilmesi halinde daha çok yatırım yapacaklarını belirtti.

Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Dr. Necdet Türker: “İnsan sağlığında ruh ve beden sağlığında bende sağlığının tedavisinde spordan başka çare yok. Gelişmiş ülkelerde spor ve ruh sağlığını korumaları için spor her şeyin önünde gelir. Ama ülkemizde belirli branşlar haricinde bir sistem yok. Farklı spor dalları ile bu faaliyetlere devam edilmelidir. Beyin hücreleri yükselen nabızla yenileniyor. Seydişehir’de güzel spor dallarının artmasını temenni ediyorum. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Program bu konuşmaların ardından sona erdi. Maçlar fikstüre göre periyodik olarak devam ediyor.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bölgesel sportif müsabakalar başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!