Ahırlı doktorsuz kaldı

Ahırlı’ya atanan doktorlar, kaymakamın kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle istifa ediyor. Son aylarda arka arkaya 3 doktor görevlerini bırakarak özel hastanelere geçince ilçede sağlık hizmetleri aksamaya başladı…

Image 

Bunun üzerine ilçeye bağlı Akkise beldesinde görevli bir doktor öğleye kadar beldede, öğleden sonra ilçede sağlık hizmetlerini yürütüyor. Doktorları destekleyen köy muhtarları ise kaymakamın ilçe dışına çıkma yasağıyla karşılaştıklarını iddia ediyor. Suçlamaları kabul etmeyen kaymakam da, doktorların kendi istekleriyle istifa ettiğini söylüyor.

Son birkaç ay içerisinde Ahırlı sağlık ocağında görevlendirilen Uğur Akman, Tuğba Ceylan ve Muharrem Atasever isimli doktorlar, birer birer istifa etti. Vatandaşların iddiasına göre doktorlar, istifa sebeplerinin Kaymakam Murat Kahraman'ın kendilerine hakaret etmesi olduğunu söyledi. Kaymakamın daha önceki doktorlara da aynı muameleyi yaptığını ve onların da ilçede çok fazla durmadığını dile getiren vatandaş, gidişata bir an önce 'dur' diyecek birilerinin devreye girmesini istedi. Ahırlı sağlık grup başkanı iken görevinden istifa eden Dr. Muharrem Atasever, hastalar beklerken kaymakamın sık sık kendisini makamına çağırdığını ileri sürüyor. Atasever, "Hatta bu bazen günde üç kez olurdu. Gittiğimde kapısında uzun süre bekletirdi" diyor. Memleketinde görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Atasever, kaymakam ile aralarında gelişen tartışmadan sonra görevi bırakmaya karar verdiğini aktarıyor. Atasever ile birlikte Dr. Uğur Akman ve Dr. Tuğba Ceylan da kaymakam ile benzer sorunlar yaşadığını belirtiyor. Tuğba Ceylan, bir rahatsızlığından dolayı hastanede yattığını ve rapor kullandığını belirtiyor. Ceylan, "Hakkımda soruşturma açtı. Görevimin daha ilk yılında sicilime uyarı cezası işlendi. Ben de istifa ettim." şeklinde konuşuyor. Çiftlik Köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz, Karacakuyu Köyü Muhtarı Muhterem Yılmaz ve Cengiz Acar, savcılığa verilen tutanağın altına imza atınca kaymakam, kendilerine karşı sert bir tutum sergilemeye başlamış. Mustafa Korkmaz, kaymakamın ilçe dışına çıkmasını yasakladığını söylüyor. Üç doktorun istifa etmesiyle ilçede doktor kalmadığını dile getiren Ahırlılılar, sağlık hizmetlerinin aksadığına dikkati çekiyor.

Kaymakam, iddiaları kabul etmedi

Suçlamaları kabul etmeyen Ahırlı Kaymakamı Murat Kahraman, "Dilekçeleri ilgili makamlara gönderilerek usulüne uygun olarak görevlerinden ayrılmışlardır. Benimle ilgili 'görevinin başında durmuyor' şeklinde bir suçlama var. Bunu kabul etmiyorum. 24 saat görevimizin başındayız. Sağlık grup başkanı ile şahsım arasındaki problem adli mercilere intikal etti. Yorum yapamam." dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ahırlı doktorsuz kaldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!