Yalihuyuk.com tam 5 yaşında

Yalihuyuk.com bundan tam 5 yıl önce bir üniversite öğrencisinin 4 yıllık hayali olarak dünyaya kapılarını açmıştı…

Image 

Yaşadığımız son 5 yıl internetin gücünü daha da pekiştirdi. Bilgisayara yanaşmayanlarımız elini klavyeye değdirdi, bilgisayarın yanı başından ayrılmaz olduk. Bunun böyle olacağını 1999 yılında görmüş ama Yalıhüyük adına bir site açma fikrini hem ekonomik sebeplerden ötürü hem de teknik açıdan 2003 yılı Ocak ayının 30’una ertelemiştik.
 
Uzun süre hazırlık aşamasında kalan site Yalıhüyük’ten haberler vermeyi aklına koymuştu. Hazırlık olarak yazıları ekliyor, haberleri ve galerileri düzenliyorduk. 2006 yılının sonlarına doğru sitemizi iyiden iyiye formatını değiştirdi, üyelik esasına dayanan sistem olan ilçe portalı oldu.

İnternet radyosu, videolar, telefon rehberi, resim galerisi, yazarlar, e-mail servisi, forum, tartışmalar derken hoş dostluklar kuruldu. Sitemiz üyelerinin içinde gizli kalan yaratıcılıklarını açığa çıkardı. Yaşayan, canlı bir site olarak Yalihuyuk.Com yeniliklerle ilgiyi hep canlı tuttu.

Devlet televizyonumuz olan TRT'de 2 defa olmak üzere canlı yayına bağlanarak sitemizi ve dolayısıyla ilçemizi tanıttık…

İşte 2007 yılının ardından rakamlarla sitemiz…

Bir yılda yaklaşık 97.000 ziyaretçi ile 625.000 sayfa görüntülemesi aldık.

Bu, aylık ortalama olarak yaklaşık 50.000 görüntülemeye denk geliyor. Ağustos 2007’de yılın en az sayfa görüntülemesi olan 29.000 rakamı göze çarparken, Kasım 2007’de kendi rekorumuzu kırıyorduk: tam 122.000 sayfa görüntülemesi.

Özetle günlük düzenli giren insan sayısı, anlık tıklama sayısı ve üye sayısı açısından sitemiz son bir yıl içinde önemli bir başarıya imza attı. Gerçi üyelik için hedefimiz 2007 yılını kapatırken 1000’e ulaşmaktı ama bunun biraz gerisinde kaldık: 910.

Sitemizin içinden çıkan yazarlarla öğünüyoruz…

%75’i yerelden çıkan 8 yazarımız, dördüncü yılında iken Yalıhüyüklülere armağan oldu. Özellikle genç yazar kardeşimiz Seher Çetin’in yazılarının tıklanma oranları hemen tavan yapıyor… Diğer yazarlarımızı ve önemli haberlerimizi de eklersek, bir yılda 130’a yakın köşe yazısı yayınlamışız. Bu da yaklaşık her 3 günde bir köşe yazısı demek oluyor. Hem de oldukça düzenli olarak…Burada ilçe müftülüğümüzde görevli Yusuf Çakıcı hocamızı da hemen öne çıkaralım. Kendisi en sık yazan köşe yazarımız…Allah razı olsun kendisinden…Sağlık köşesinde Doktor Mustafa Yıldız zamanı oldukça kendi uzmanlık alanı ile ilgili yazılar yazarken, Behçet Saday eğitimin Yalıhüyük’teki sesi oldu. İlçe esnaflarımızdan Feridun Çelik ile ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli İbrahim Özdemir Yalıhüyük’ten sesimiz oldular. Kadın ve çocuk köşesi ile eğitimci Nurcan Yıldız bizlere bilgilendirirken, Yalıhüyük’ün belki de en büyük şansı olan Fatih Atalay’ı sona saklamak onu onurlandırmak olacaktır. Sitemizin büyük emekçisi, gönüllü bir Yalıhüyük neferidir kendisi. Yayına girmekte geciktiğim haberleri bile ısrarla takip eden, gerçek bir habercidir kendisi…

Hepinize teşekkürler sevgili yazarlarımız…

Bu arada iyi biliyoruz ki sitemizin özgünlüğü sayılardan değil içerikten ve kaliteden geliyor. Dikkatli izleyenler, sürünün farkında olmadan peşine düşmekten kendilerini ayırt etmeyi başardılar. Site bu orijinal çizgisini korumaya devam edecek.

Yeni dönemde yerel yönümüzün daha da güçlendiğini göreceksiniz. Hazırlıklarımız sürüyor.

İsmini andığımız, anamadığımız herkese teşekkürler. Sitemizi her gün izleyenlere, çevresine duyuranlara teşekkürler. Üye olanlara, reklam verenlere teşekkürler.

Sitemizin yükünü çeken emekçilerimize de ayrıca teşekkür. Yeni dönemde işleri daha yaygınca dağıtarak yapmaya çalışacağız.

Bize güvenenleri mahçup etmedik. Yeni dönemde yüzlerini daha da güldüreceğiz. Daha güzel ve kaliteli bir Yalıhüyük için, sıla özlemiyle yanıp tutuşanların hasretini bir nebze olsun hafifletmek için…Hepimizin yolu açık, Allah yardımcımız olsun.

İnş.Y.Müh. Oktay YILDIZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalihuyuk.com tam 5 yaşında

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!