Yalıhüyük’te eğitim ve sorunlar

Geçtiğimiz yıllarda ilçemiz okullarında özellikle kış aylarında oldukça sıkıntılar yaşanıyordu. Gelen ödenekler yetersiz olduğu için yakıt sıkıntısı çekilmekte, öğrencilerimiz zaman zaman soğuk ve  zor şartlar altında eğitimlerini sürdürmekte idiler. 2007 yılında Yalıhüyük Belediyesi'nin, Mehmet Sevinç’in ve İstanbul’da bulunan Yalıhüyüklüler Derneği’nin katkılarıyla kalorifer kazanı fueloilden kömürlüye dönüştürülmüştü.  2007 yılının son aylarında da Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen 18.000 YTL ödenek ile ilave kömürlük ve okulun bakım onarımı yapılarak İlköğretim okulunda okuyan öğrencilerimizin daha sağlıklı ve daha güzel bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri sağlanmıştır.

Yine ilçemizde bulunan Çok Proğramlı Lisemiz soba ile ısıtılmakta, ve pencereleri eski bir durumda idi. Bu ortamda eğitim veren lisemiz ÖSS sınavlarında başarı olarak Konya genelinde eğitim verenler liseler arasında oldukça başarılı bir durumda. 2007 yılının son aylarında Bakanlık tarafından gönderilen 32.000 YTL ödenekle bu okulumuz kalorifere kavuşmuş ve pencereleri yenilenmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz çok rahat ve sağlıklı bir ortamda eğitim görme şansına kavuşmuştur. Bu yılda da okulumuz binasının yenilenmesi için yada en azından ilave derslik yapılması için gerekli yazışmalar yapılmakta ve inşallah bu yıl içerisinde bu işlerin bir kısmı yapılacaktır.

Özellikle ilçemiz okullarına bu tür yatırımlar ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha güzel ortamlarda ve daha sağlıklı bir şekilde eğitim görmeleri, vatana ve millete hayırlı birer kişi olarak yetişmeleri açısından yatırımlar yapılırken, ilçemizdeki nüfusun gün geçtikçe azalması nedeniyle ne zamana kadar bu okullarımız eğitim verebilir?  Geçtiğimiz son sayımdan da anlaşıldığı gibi yalıhüyüğün nüfusu öylesine azaldı ki, bu durum okullarımızı da etkiliyor. Her yıl Üniversiteye ve Yüksek okullara son sınıfta öğrenim görenlerin yarısından fazlasını gönderen lisemiz öğrenci bulmakta zorlanıyor.

Geçmişte ilçemizde bir öğrenci yurdu vardı. Bu yurtta çevre köylerden ve yerleşim yerlerinden öğrenciler barınıyor ve eğitimlerini İlçemiz Çok Proğramlı Lisesinde sürdürüyorlar, dolayısıyla okulumuzun mevcudu artıyordu. Ne yazık ki sözünü ettiğim yurt binası kullanılamaz halde olduğundan girilemez raporu mevcut olduğu için öğrenciler barınmamakta ve lisemizin mevcudu her yıl biraz daha azalmaktadır.

İlçemiz nüfusunun göç etmesine bir çözüm bulamadığımız gibi, bu yurdumuzun ayakta kalmasına da bir çözüm bulamadık bu sayede ilçemize maddi ve manevi katkısı olan bu gençlere barınacak, hem ilçemiz nüfusuna hem de okullarımızın öğrenci mevcudunu artırabilecek   bir işi dahi başaramadık. Merak ediyorum biz Yalıhüyüklüler olarak Yalıhüyük ile ilgili hangi sorunu çözebilecez?

İbrahim ÖZDEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te eğitim ve sorunlar

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!