Akyıldız: İlçemize yatırım yapın

İlçemizdeki siyasilere yaptığımız davet ile sitemize ilk açıklama Hasan Akyıldız’dan geldi…

Image

Yalıhüyük MHP İlçe Başkanı Hasan Akyıldız sitemize yaptığı yazılı açıklamada,Yalıhüyüklüler’i ilçeye yatırım yapmaya davet etti….

Akyıldız yaptığı yazılı açıklama da şöyle dedi: “Çok değerli Yalıhüyüklü hemşerilerim. Her nerde olursa olsun gerek yurt dışında gerekse yurt içinde tarihi gün.Var olma Yok  olma  yada yok olma.. aman yanlış anlaşılmasın İlçemizin var olması  yok olması açısından herkez için söylüyorum.Ben Yalıhüyüklüyüm diyen veya yalıhüyüklü olmayan iş adamları elini taşın altına koyup gerçekten Yalıhüyük ün ufku geniş arazi bakımından her türlü iş istihdama uygun.Onun için diyorum ki gelin göçü önleyelim .Boş kalan evlerimizi tekrar dolduralım.Çünkü İlçeminiz kuruluşu 1990 ancak çok eskiden nahiye olduğu bilinir.İlçemiz Kuzey doğusu Konya güney batısı toros dağları ve Antalya il sınırlarına ulaşır.

Yalıhüyük  elma ve tatlı su balığı olan sazan ve ülkemizde ender raslanan sadece Yalıhüyük ilçemize has yağ balığı meşhurdur.

Toros dağları eteklerinde ki meşhur gölcük yaylasıyla tanınan Yalıhüyük Ne hikmetse bir birimize güven sağlayamadığımızdan İlçemizin insanları yatırımı başka İllerde ve yurt dışında yapmaktadır.

Avrupada bulunan değerli hemşerilerimiz maalesef çeşitli holdinglerde milonlarca euro luk paralarını kaptırmaları bizleri derinden üzmektedir.Kaldı kiu bu paraları yalıhüyük ve çevresine yatırmış olsalardı  1500-2000 kişiye istihdam sağlamış olacaklardı.Bu vesileyle Yalıhüyük göç veren değil göç alan İlçeler kervanına katılacaktır.

Ama herşeye rağmen yolun sonu değil.Gelin dernekler aracılığı ile sesimizi duyuralım.ve bendeğil biz olalım.Ulaşalım edirneden Karsa İstanbuldan sivasa insanların yatırım yapacak yolunu açalım ki gençlerimizin geleceğine katkıda bulunalım.Atalarımızın ne ekersen onu biçersin sözünü  unutmayalım.Şimdi bizlerde gençlerimizi okutalımgeleceklerene katkıda bulunalım ki onlarda ilerde bir meslek sahibi olarak Yalıhüyük İlçemize yatırım yapsınlar.Bu işler bir iki kişiyle olacak işler değil.bir elin nesi var iki elin sesi var sözü bize birliği hatırlatmalıdır.

Gelin şahsi çıkarları siyasi çıkarları bırakıp Belediye başkanı ile Kaymakam ı ile Parti temsilcisi ile ve tüm halkı ile peygamber efendimizin sözüne kulak verelim.Bir iş yaparken istişare yapınız yapınız ki o işte hayır vardır.Ben belediye işçisiyim.Su ve temizlik işleri yapıyorum.Ama ilçem için en zor yükü verseler bile o yükü gözümü kırpmadan yapmaya hazırım.2007 yılında yazmıştım .Bir yıl geçti.Fazla itibar görmedi ama sayın İlçe Kaymakamımız Abdullah Abid Öztoprak bey efendi yi Yalıhüyüklü olmayan bir iş adamı arayarak Yalıhüyük e kurulan eski Çivi Fabrikasını tekrar faaliyete geçireceğini söylemiş.Ayrıca İstanbulda bulunan iş adamı Harun Diker in 50 kişiyi çalıştıracağını söyleyediği bir iş yeri kuracağını söylemiştir.Burada yurtiçinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın  İlçemizde ikamet etmelerini istiyorum.

Değerli hemşerilerim bölgemiz dışında bulunan seçkin saygın değerli iş adamlarımızı makam mevki sahibi yöneticilerimizi bölgelerine yatırım yapmaya davet ediyorum.İlçenize sahip çıkınız,doğduğunuz yetiştiğiniz toprakları sadece sayfiye yer olarak kullanmayınız.

Umuyorum ki birlik ve beraberlikten bölgemiz ve gerekse yetişen gençlerimiz  böyle sorunları yaşamayacak.Bunu yapmak istiyorsak Tekrar bir araya gelme zamanı .İlçe kaymakamı Bölük komutanı Belediye başkanı Tüm daire müdürleri siyasi parti temsilcileri ,esnaf ve çiftçi temsilcileri bir araya gelerek istişare yapmasını istiyorum.ve sözlerimi bir dörtlükle tamalıyorum.”

Eğlenme gurbette birlik zamanı
Gün bu gün işte geldi zamanı
Haydi sende sende katıl
Şimdi var olma yok olma zamanı

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Akyıldız: İlçemize yatırım yapın

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!