Bir şehidi uğurlarken

Gün olmuyor ki bir şehit haberi ile yüreklerimiz sızlamasın. Gün olmuyor ki analar ağlamasın, yürekler dağlanmasın…

Yine bir şehit yine ağlayan analar babalar bacılar kardeşler yine yüreklerimizi sızlatan şehit haberleri bir ateş gibi düşüyor içimize yakıyor inceden inceden yürekleri..

Bingöl ün Genç İlçesi atmaca mevkisinde teröristlerle girdiği çatışmada şahadet şerbetini içen bir yiğit P.onb. Hasan Şahin in cenazesine gitmek nasip oldu.

İlçenin belediye hoporlerlerinden ilan edilen şehit cenazesine gitme duyurusu ile irkildim.Şehir önüne gelen minibüs bekliyordu şehide götürmek için insanları..

Hiç düşünmeden inşallah yer olurdu arabada ben de giderdim diye düşündüm bir ara. Küçük bir araştırma sonucu arabada yer olduğunu öğrendim.

Arabanın yanına ulaştığımda gördüğüm manzara beni hayal kırıklığına uğratmıştı. üç beş kişin dışında kimse yoktu cenazeye gitmek için.

Kimseye belli etmeden bindim araca bir süre bekledikten sonra üçbeş kişi daha katıldı aramıza ,çıktık yola hayırlısı ile ..

Evet şehidimiz Çumra İlçesi Apa Kayacık köyünde defnedilecekti. Köye geldiğimizde Askeri araçlar çeşitli ilçelerden gelen otobüsler özel araçlar doldurmuştu köyün girişini bir nebze içimdeki burukluk gitmiş şükürler olsun binlerce insan gelmişti.

Tören alanına geldiğimizde naşın konacağı yerler tertiplenmiş. Bayraklarla süslenmişti Şehidimize son görevini yaparcasına dalgalanıyordu ay yıldızlı al bayrağım. Biri vardı dikkatimi çekti görür görmez anladım. O şehit babası olmalıydı. Başı dik gurulu oğlunu vatan için şehit vermiş bir yaşlı adam. İçi yanıyordu ama belli etmiyordu orada bulunan insanlara,askerlere bir şehit babasının nasıl olması gerektiğinin  dersini veriyordu belki de..

Ambulansla getirilen şehit naşı merasim alanına girerken yükseldi tekbir sesleri ALLAHU EKBER, ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ diye inliyordu. Teröre lanet yağıyor,şehidini bağrına basıyordu apa Yaylacık köyü binlerce insan ile birlikte.

Gazeteciler bir taraftan canlı yayına geçmiş tüm dünyaya gösteriyordu.

Baba konuştu şehit babasıydı o dik durmalı oğlunu Vatan için şehit verdiğini haykırmalıydı.

“Benim altı çocuğum var bunların beşincisiydi Hasanım Şahadet şerbetini içti. Vatan sağ olsun daha beş tane daha var. Yetmedi ben varım seve seve Vatana hizmet etmeye gerekirse şehit olmaya hazırım”diye gururla konuşuyordu. Yanında bulunan komutana Komutanım ben ağlamayacağım ben şehit babasıyım. Ağlayıp ta o şerefsiz teröristleri sevindirmeyeceğim. Bak binlerce insan burada onlarda bu vatan için seve seve canlarını verir. Yeter ki fırsat vermeyin.İşte buydu verilen mesaj bir şehit babası taze acısı içinde daha ne diyebilir ki nasıl anlatabilir ki duygularını..

Çok yoğun duygular içine girmiş hayranlıkla bakıyordum. Bir babaya birde albayrağa sarılmış vatan için canını vermiş şehidime.

Yarabbi ne güzel bir mertebe imrendim arkasında binlerce insan tekbir getiriyor dua ediyordu.. O görevini yapmış huzur içinde yatıyor.

Bir an onca duyuruya rağmen cenazeye gelmeyenler geldi aklıma bir an kin duydum .Bir yanda Vatanı için şehit düşmüş bir asker ,biryanda oğlunu Vatan için Şehit vermiş bir baba biraz önce neler söylemişti .Vatan sağ olsun.Bende hazırım şehit olmaya diye..

Öbür tarafta kılı kıpırdamayan cenazesine bile gitmeyen insanlar..

İşe bu adaletsizlik işte bu haksızlık dedim.

Oysa binler değil yüz binler olmalıydı haykırmalıydı tüm dünyaya Şehitler ölmez Vatan bölünmez diye .

Sözün özü unutmayalım şehitlerimizi imkânlarımız dâhilinde bulunalım son yolculuklarında dua edelim. Birlikte olalım güç verelim ailelerine çünkü onlar şehit dir.Vata için canını hiçe sayarak namerdin kurşununa göğüs germiştir.

Selam olsun Vatan için canını seve seve veren şehitlerimize selam olsun onları doğuran analara ..

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ 

Saygılarımla

Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bir şehidi uğurlarken

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!