Nedir şu başarı dedikleri?

Çaresizlik öğrenilmişti. O zaman başarılı olmak ta öğrenilebilir. Aslında insanlarda sandıklarından daha çok fazlası vardır.

İnsanlar bu güne kadar hep rüzgârı suçlamayı tercih etmişlerdir. Yelkenlerini kullanmak yerine kullanmak yerine insanlar sürekli başarısız olmalarının nedenini saçma sapan sebeplerle bağlamışlardır.

 

-Özellikle  öğrenciler..

 

Buna bende dâhil örnek verecek olursak bir deneme sınavının sonucu eğer kötü geldiyse başlarız bahaneleri sıralamaya ardı arkası kesilmez.

 

İnsanlar birçok mazeret ürettikleri içinmi başarısız olurlar?

 

Yoksa mazeretleri oldukları içinmi başarısız olurlar?

 

Bu konu tartışılır. Aslında başarısızlığın gerçek nedeni ilgisizliktir. Dikkat ederseniz Bilgi beş harflidir. Beşte dördü ilgidir. Genellikle öğrencilerin Başarlı oldukları dersler kendisinin ilgilendiği derslerdir. Ama tek başına ilginin de bir faydası yoktur.

Gereken yapılmadığı sürece..Peki gereken nedir?Sizin yerinize  ben cevap vereyim.Çok abes  kaçacak ama ‘çalışmak ..çalışmak ve yine  çalışmaktır.Haklısınız bana  kızmış olabilirsiniz özellikle  öğrenci arkadaşlarım.Çünkü biz  bu lafı çok fazla  duyuyoruz.Okula  gideriz çalış çalış eve gideriz ‘çalış çalış’ insan ister istemez sinirleniyor.

 

 Ama bi aralar ben biraz sinirleneniyordum. Galiba bundan başkada yapacak bir şey yok.

Yani başarının böyle sinirli sopası falan yok. Keşke olsaydı ki ama yok işte..

Bazen çalışmak gerçekten zor gelebiliyor. Ama başarmak için çalışmak gerekiyor.

Ne ilginçdir ki O Asya Türk toplumlarında başarılı olmayan çocukların adı bile yoktur. Acı ama gerçek başarımız kadar adam yerine konuyoruz. Başarımızın büyüklüğü kadar saygı görüyoruz. Hatta neyi başarırsak onunla tanımlanıyoruz.

           

Peki yazıma başladığımdan buyana şu  ‘başarı ‘kelimesinden bahsediyoruz. Nedir  bu başarı kelimesinin anlamı?’’Baş(+)arı’’nın anlamı baş olmak için Arı gibi çalışmak lazım. Bunu ben bir  kitapta okumuştum. Başarıyı böyle şifrelemişler. Açıkçası bana da  çok mantıklı geldi.

 

Başarı  fedakarlık ister, işte  bu yüzden genellikle başarılı  insan sayısı azdır. Başarı için sevdiği şeyleri feda edebilen insanlar  başarılıdır.Başarının kriteri alın teridir.Edison’un da değdi gibi sıkı bir  çalışmanın yerini hiçbir şey  tutmaz .Deha %1 ilham,%99 terdir.’’demiştir.

Başarının gerçek değerini onun için döktüğümüz alın ve  aklı terinin toplamı ile  ölçebiliriz.

Ter  her zaman acıtmıştır. Acı yoksa  ter yoktur, ter yoksa  gerçek başarı yoktur

Ben hep böyle başarı başarı diyorum da başarılı olabilmek kadar başarılı kalabilmekte  önemlidir. Unutmamalıyız ki başarı bazen en büyük baştan çıkarıcıdır.

Bu hayatta ya tozu dumana katasın yâda tozu dumanını yutarsın seçim senin!

 

Seher  Çetin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Nedir şu başarı dedikleri?

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!