Seçimlerin ardından

Bir yerel secimi daha geride bıraktık. Kimi başkan adayları koltuğunu korurken kimisi de koltuğunu kaybetti.

29 Martta yapılan mahalli idareler seçimi öncelikle memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Seçilen başkanlara yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Ancak Türkiye genelinde televizyonlardan izlediğimiz kadarı ile 17 kişinin hayatını kaybettiği olayların çıktığı haberleri ile üzülüyoruz. Bu tür eylem ve yaşanan olumsuz olayların ülkeyi nereye götürdüğünü sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.

Çok şükür ilçemizde, bölgemizde bu tür olaylar olmadı. Bölgemiz adına da seviniyorum.

Yalıhüyük’te de yerel seçimler sonuçlandı. Hayırlı uğurlu olsun. Seçimi kazanan AKP den aday olan Sayın Celal Özmen’i tebrik ediyorum. Önceki belediye başkanı Sayın Hasan Yiğit’i bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni yaşam döneminde başarılar diliyorum.

Seçimler demokratik yarışlardır. Halkın iradesi sonucu bir taraf kazandığı gibi bir tarafında kaybetmesi tabii dir.

Seçim atmosferi içinde yarış propagandalar belki birilerini üzdü kırdı. Ama bunları hoşgörü çerçevesinde görmek ve bu tür söylem ve eylemlerden kaçınarak yeni belediye başkanına yardım ve destek sağlamak, yeni başkanın’da bütün İlçe halkını kucaklayarak hep birlikte el ele omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde Yalıhüyük ü ileriye daha ileriye götürmek için çalışmak gerekiyor.

Seçim öncesinde her başkan adayının projelerini misyon ve vizyonlarını okudum inceledim. Her adayın kendine has güzel projeleri olduğunu tespit etmiştim.

Yeni seçilen başkanımızın en fazla önemsediğim ve takipçisi olacağım istihdam noktasında şırınga atölyeleri kurmak suretiyle İlçe ekonomisini canlandıracak projesini gerçekleştirmesi Yalıhüyük için beklenti olacaktır.

Başkan seçildikten sonra ilk röportajımda gözlemlediğim kadarı ile Sayın Belediye başkanın verdiği vaatlerin arkasında olduğunu söyleyebilirim. Kaldık ki bir dönem Başkanlık yapacağını ve  gelecek seçimlerde aday olmayacağını bizzat kendisi söyledi. Bu başka bir avantaj diye düşünüyorum. Çünkü çalışmalarını daha rahat yapabilecek geleceğe karşı  oy telaşı olmayacağından daha net kararlar verebilme şansına  sahip olacaktır.

Görüşmemiz deki ikinci gözlemim de Yalıhüyük ün yetiştirdiği aydın insanlarla işbirliği yapacağını stratejileri bir AR-GE çalışma anlayışı ile yürütüleceği yönünde intiba aldım.

Umarım projelerinde başarılı olur. Yalıhüyük bölgede birçok yönden cazibe merkezi haline gelir.

Siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu hatırlatarak bir önceki belediye başkanımızında hizmetlerini görmemek doğrusu haksızlık olur. Özellikle Bozkır yolu ve Cumhuriyet caddesinin çehresi değişmiş birçok güzel projeye imza atmıştı. Sayın Hasan Yiğit e bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Artık seçim kelimesinin bir kenara bırakılacağı yeni projeler ve yeni atılımlar için Başkanıyla halkıyla herksin yekvücut olarak bir arada olmak suretiyle Yalıhüyük için hizmet yarışına girmesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla…

Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Seçimlerin ardından

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!