Yalıhüyük’te 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs programı Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtı önüne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

Image

Daha sonra törenin yapıldığı Yalıhüyük futbol sahasina geçildi. Yalıhüyük Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, Garnizon Komutanı Nadir Çetin ve Belediye Başkanı Celal Özmen öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Resmi geçidin ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Yalıhüyük Çok Programlı Lise öğretmenlerinden Gülay Meşinci yaptı. Meşinci konuşmasında:

"19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından birisidir. Mustafa Kemal’in Samsuna yak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor  Bayramı“ olarak da  kutlanmaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu  sözü  çok anlamlıdır: "Gençlik fikirli demek, doğru gören ve anlayan demektir."

Atatürk’ün gençliğe hitap ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı olarak  kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini  anlayabilmek için Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri  arasında  gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun  yolculuğunu  hatırlamamız gerekir.

Türkiye  Cumhuriyeti'nin tarihindeki en önemli  olaylardan birinin Atatürk’ün Samsun’a  ayak basışıdır.Türk Milleti Birinci  dünya  savaşı sonrasında  kötüleşen koşullar içinde  kuruluş çareleri ararken büyük lider Mustafa Kemal Atatürk  ortaya  çıktı ve  Samsun’a  ayak basarak “Kurtuluş” yolunu  açtı.Dolayı ile Atatürk ün 16-19 Mayıs 1919 da  İstanbul dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.”dedi.

Çok Programlı Lise öğrencilerinin şiirler okumasının ardından 19 Mayıs için hazılanan haraketler sergilendi.

Yine Çok Programlı Lise öğrencilerinden oluşan bir ekibin Kolbastı oyun şovu  stadyuma  gelen izleyiciler tarafından büyük beğeni  gördü.19 Mayıs program  çeşitli  etkinliklerle son buldu.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 19 Mayıs coşkusu

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!