Bu Vatan Bizim! İşte Tapusu!..

Geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına kaleme almış olduğum “Kurtuluş Savaşında Bozkırlı Çocuklar” isimli yazımda küçük yaşta bu ülke için şehit olmuş üç çocuktan bahsetmiş ve mezar taşlarının resimlerini yayınlamıştım. Bir okuyucum resimlerden birini almış Msn resim kısmına koymuş ve bana “nasıl olmuş hocam sizin yazıdan aldım” diye sordu.  Bu durum çok hoşuma gitti. Bende Msn resmi olarak yukarıdaki resmi yaptım ve slogan kısmına da “Bu Vatan Bizim! İşte Tapusu!” diye eklemiştim.

Bunu daha küçük yaşlarda bu memleket için canlarını feda etmiş  Konya Bozkırlı 8 yaşında şehit Ömeroğlu Hüsnü, yine Bozkırlı11 yaşında şehit Ali Oğlu Süleyman ve Hadimli 14 yaşında şehit Hüsmenoğlu Alişan gibi unutulmuş değerlerimizi gündeme getirmek Bozkırımızı da sadece isyan ile hatırlayanlara bir cevap olsun istemiştim

Bu resim ve slogandan dolayı birçok arkadaştan tebrik aldım. Fakat bir gün sonra bir kişi anlık iletide bana şöyle yazmış:

“Ne o kardeş satılık bir yer mi var?” diye dalga geçiyordu.

“Yok, kardeş ortada bir pazarlık söz konusu ama malın sahibine hiç soran yok” diye cevaplamıştım.

Adam, alay etmeye devam edip “Hemşerim tapunu yollasana beee!..” diye çirkinliğine devam etmişti. Bunun üzerine bende yukarıdaki resmi yolladım. Bir daha bana bu tür yazılar yazmadı.

Şimdilerde memleketi sessizce takip ediyorum. Gördüğüm kadarıyla hala birileri malın sahibine rağmen pazarlığa devam ediyor

87 Yıl önce Büyük Taarruz sabahı ordu hücuma hazırlanırken M. Kemal ‘Yarabbi! Sen Türk Ordusunu muzaffer et… Türklüğün ve Müslümanlığın düşman ayakları altında, esaret zincirinde kalmasına müsaade etme Rabbim, Yunanlıların kazandığını gösterme bana! Onlar kazanacaksa, şu gök kubbe benim başıma yıkılsın daha iyi! (1) diye dua edip taarruza geçtiğimizde o meydanda kimlerin olduğunu ve hangi ruh halinde orada olduğunu unutmayalım. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin mübarek Ramazan-ı Şeriflerini ve Zafer Bayramlarını tebrik ediyorum. 

Kaynak:

1- Atatürk’ün Kur’an Kültürü. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu.sh.5 

Web: www.muammertunahan.com

Mail.: muammertunahan@hotmail.com

Msn: m-tunahan@hotmail.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bu Vatan Bizim! İşte Tapusu!..

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!