Ramazan’ı Şerifiniz Mübarek Olsun

Cenab-ı Hakk’ın  Af ve mağfiretiyle, feyiz ve bereketiyle tezyin ettiği, her türlü yardımlaşma ve dayanışmanın duygularının geliştiği, toplum üzerinde etkilerinin görülmeye başladığı, üç aylar zincirinin incisi, sevgili peygamberimizin ifadesiyle; “başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olan Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu bir kez daha hep beraber yaşıyoruz.

Ramazan-ı Şerif’in en önemli özelliklerinden biri de; mü’minler arasında huzur ve güvenin sağlanması, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının gelişmesidir. Yüce dinimiz İslam, toplumu oluşturan fertleri bir bütün olarak ele almış ve insanlar arasında huzur ve güvenin temini için yardımlaşmaya, dayanışmaya büyük önem vermiştir. Bu sebeple toplumda huzurun, barışın, sağlanması, birlik ve beraberliğin, sevgi ve kardeşliğin oluşmasında karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmanın çok büyük önemi vardır. Kur’an-ı Kerimi de Cenab-ı Hak: “…iyilik etmek ve fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın; günah işlemek ve haddi aşmakta yardımlaşmayın..” ( Maide Süresi 2.Ayet) Buyurmakta müminleri yardımlaşma konusunda uyarmaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’de : “Müminler birbirini sevmekte ve birbirine merhamet etmekte, bir bedenin uzuvları gibidirler. Bedenin herhangi bir uzuv rahatsız olursa, diğer bütün uzuvları da rahatsız olur.” buyurmaktadır.

Bu mübarek ay içerisinde ayet ve hadislerle örneklediğimiz bu mağfiret ayının feyzini anlamak, kırgınlıkların giderilmesi yoksulların gözetilmesi noktasında umarım bir ışık tutar.

Dünya Malının dünyada kalacağını asıl bize lazım gelen manevi gereksinimlerin kazanılmasında ibadet ve insan ilişkilerinin önemini daha iyi anlayarak husumetleri ve görüş ayrılıklarını  bir kenara koymak suretiyle on bir ayın sultanı olan bu mübarek ayın güzelliğini hep birlikte paylaşmak ve yaşamak en önemli kazanım olsa gerek.

Bu münasebetle Tüm İslam âleminin, Ülkemizin ,gerek yurt dışında gerekse  ilçe dışında gerekse  Yalıhüyük’te yaşayan halkın  Ramazan ı Şeriflerini kutlar saygılar sunarım.

Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ramazan’ı Şerifiniz Mübarek Olsun

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!