Görme özürlü Süleyman engel tanımıyor

featured

 

Yalıhüyük  nüfusuna kayıtlı doğuştan görme özürlü Süleyman Gözel’in yaşantısı görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Doğup büyüdüğü ilçemizde hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezip dolaşabilen Süleyman Gözel, gözlerinin hiç görmemesine rağmen bisiklete binebiliyor.

Yalıhüyük İlçesi’nde, anne ve babasının akraba evliliği nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen Süleyman Gözel, en küçüğü de kendisi gibi görme engelli olan 3 çocuklu ailenin en büyük çocuğu. Gözleri hiç görmemesine rağmen, Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki Selçuk Lisesi’nden teşekkür ve takdir belgeleriyle mezun olan Süleyman Gözel, 2007 yılında girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 87 puan alarak, Kastamonu Tarım Müdürlüğü’nde santral memuru olarak göreve başlar.

Yaklaşık 2 yıl Kastamonu Tarım il müdürlüğünde santralde  görev yapan Süleyman Gözel, yaptığı iş nedeniyle oluşan telefon rehberini de ezberleyerek tüm engelleri ortadan kaldırır.

Gözel, hafızasında şu anda yaklaşık bin cep ve sabit telefon numarası bulunduğunu belirtiyor.

Kastamonu’da görev süresini tamamlayarak Konya İl Tarım Müdürlüğü’nde göreve başlayan görme özürlü Süleyman Gözel, izin için geldiği memleketi Yalıhüyük’te anne ve babasının oturduğu evden çıkarak ilçeyi karış karış dolaşıyor. Konya’da ikamet ettiği evinden iş yerine yardım almadan gidebildiğini belirten Gözel hayata nasıl baktığını şöyle anlatıyor:’’Doğuştan görme  özürlü olmam beni hayattan koparmadı. Kendi ihtiyaçlarımı giderebilmek için çok çalıştım. Azim ve hayata inat mücadelemde gözlerim görmemesine rağmen kendimi geliştirerek bir insanının normal ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsa  öyle yaşamayı öğrendim. Doğup büyüdüğüm Yalıhüyük’te her tarafa kimsenin yardımına ihtiyaç olmadan gezip dolaşabilirim. Bisiklete binebiliyorum. Sesli programlar sayesinde bilgisayar da giremeyeceğim hiçbir yer yok. Ayrıca makrame(El sanatları çeşitleri) ile uğraşıyorum. Evlendim mutlu bir yuvam var. Gözlerimin görmemesi beni hayata küstürmedi. Aksine hayata daha sıkı sarılmamı sağladı. Benim gibi özürlü olan insanlara diyorum ki asla ümitsiz olmasınlar. Çalışarak birçok engeli aşabilirler.’’ diye konuştu.

Birçok sağlıklı insanın bile yapamadığı şeyleri başaran Süleyman Gözel kendi gibi özürlü insanlara her zaman güzel bir model olduğunu ispat ediyor.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Görme özürlü Süleyman engel tanımıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!