MHP İlçe Başkanı Yalıhüyük’lülere seslendi

featured

 

Yalıhüyük MHP İlçe başkanı Hasan Akyıldız, her yıl geleneksel olarak hazırladığı makalesinde İlçenin sorunlarını yapılması gerekenleri İlçe dışındaki iş adamlarının Yalıhüyük’e yatırım yapma gereğinin önemini vurgulayarak İlçenin kalkınmasında öncelikleri anlattı.

Akyıldız’ın açıklaması:

Elime kalemi aldığımda tek düşündüğüm şey;ilçem için ne yapmalıyım?Ne yapmalıyız?Birlik ve beraberliği nasıl sağlamalıyız?oldu.Bu düşüncemi genişletmek için önce İlçem,sonra partim ve sonra da ben düsturundan yola çıkarak buna çözüm üretmek istedim.

Yalıhüyük’ün tarihi çok eskilere dayanır.Yalıhüyük 1972’ye kadar köy,1990’a kadar kasaba ve 1990’da da  ilçe olmuştur.Coğrafi konumu itibariyle Yalıhüyük,büyük bir öneme sahiptir.Aynı zamanda  ilçemizde arazi bakımından da geniş bir alan mevcuttur.

Yaylasıyla,elmasıyla,balığıyla ün kazanmış ilçemiz ne hikmetse Konya’da ve Konya’nın bazı ilçelerinde tanınmamaktadır.İlçemizin tanınması için işte birlik çağrımız şu:   
Derneklerimizden iş adamlarımıza Esnaflarımızdan çiftçilerimize Emeklimizden işçimize Siyasi partilerden muhtarımıza Belediye başkanımızdan daire amirlerimize ve Kaymakamımıza kadar hepimiz el ele verip İlçemiz için bir şeyler yapmalıyız ve adımızı duyurmalıyız. Tabi bunları gerçekleştirebilmek için ilçemizdeki sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunların bilincine varıp birlikte çözüm üretmek gerekir.Öncelikle Yalıhüyük’te çocuğundan yaşlısına Yalıhüyük’ün temel sorunu nedir diye soracak olsak alacağımız cevap şüphesiz GÖÇ olacaktır. Buna bağlı olarak da işsizlik…Bu göçü önlemek ve iş istihdamı sağlamak için bazı çözüm önerileri üzerinde durmak istiyorum.

1-)İş olanaklarının olması gerekir.Örneğin;İlçemizde diş teknisyenliğine büyük oranda ilginin olduğunu biliyoruz.Ama ne yazık ki bu ilginin Yalıhüyük üzerinde bir etkisi yoktur.Yani bu ilgi Yalıhüyük dışında geliştiriliyor. Burada amacımız;diş teknisyenlerini toplayıp bir laboratuar oluşturmak olmalıdır ki hem ilçemize sağlık açısından hem nüfus açısından hem de göç açısından yarar sağlanmış olsun.

2-)Tarım adı altında bir birlik kurulup hayvancılığı geliştirmek ve özellikle gençlerimize iş olanağı sağlamak olmalıdır.Bunun yanında;ilçemizde balık etkin bir rol oynamasına rağmen Balıkçılık adı altında ilerlemenin yeterli olmadığını görmekteyiz.Bunun için ilçemizde balıkçılığın verimli hale gelmesi ve çeşitli istihdamların sağlanması gerekir.

3-)İki yıllık Fakültenin açılması:İlçemizde bilindiği gibi su ürünleri ve dağcılık önemli bir rol oynamaktadır.Bunları daha etkin kılmak için dağ turizmi ve su ürünleri adı altında bir Fakültenin açılması gerekir.Bu nüfusun çoğalmasına da büyük katkı sağlayacaktır.

4-)Yalıhüyük’ün ekonomisi:   Buna çözüm üretmek için Yurtdışındaki emekli vatandaşlarımıza büyük görevin düştüğü taraftarıyım…
Bunun için de ilçelerine gerekli yatırım yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

5-)Elmacılık ve Elma suyu Fabrikası: İlçemizde elmacılığın yeri de ayrı bir öneme sahiptir.Ama ne yazık ki tam olarak değerlendirilmemektedir.Pazarını bulamadığından  tüccarların,üreticileri  sürekli mağdur ettikleri görülmektedir.İlçemizde de bir meyve suyu Fabrikasının kurulması üreticileri de bu mağduriyetten kurtaracaktır.Aynı zamanda da bu durum ilçemizin kalkınması ve nüfusun artmasında da etkin bir rol oynayacaktır.

6-)İlçemizde bir matbaanın kurulması. kendine ait bir dergisinin ve gazetesinin olması, gerektiğinde sesini, adını duyurabileceği yerel bir basın yayın organının olması gerekir.Her ne kadar adımızı yeterince duyuramasak da yani daha geniş kitlelere ulaşamasak da Yalıhüyük’ün kültürünün, geleneklerinin ve haberlerinin duyulmasında Fatih Atalay kardeşimizin de büyük katkısı vardır.Ona da buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

7-)Okuyan gençlerimize de sahip çıkalım onlara burs imkanı sağlayalım ki  ilerde bu gençlerimiz de ilçesine bir katkıda bulunsun. Yalıhüyük ilçemize yeni atanan Kaymakamımız Sayın MUHARREM ELİGÜL’e de saygılarımı sunuyor başarılar diliyorum. İlçemizin kalkınması için onun da büyük oranda katkı sağlayacağını ümit ediyorum.

Ayrıca tüm çocuklarımızın önümüzdeki günlerde yapılacak olan ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI da cani gönülden kutluyor sevgilerimi sunuyorum. Çocuklarımız bizler için çok önemlidir.Onlara sahip çıkalım.Her türlü eğitim olanaklarını sağlayalım ki ilerde Vatanlarına iyi bir vatandaş,ailesine iyi bir evlat ve yaşadıkları yere de iyi bir hemşeri olsunlar.Unutmayalım!Bugünün küçükleri,yarının büyükleridir.

Allah Yar Ve Yardımcınız Olsun.Saygılarımızla..

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı
Hasan Akyıldız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
MHP İlçe Başkanı Yalıhüyük’lülere seslendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!