Yalıhüyük’te Aile Hekimliği’ne geçildi

featured

 

14 Haziran 2010 tarihi itibari ile Yalıhüyük’te aile hekimliği uygulamasına geçildi.

Bilindiği üzere İlçede Sağlık ocağı ve iki doktor bulunmaktaydı. Yalıhüyük’te bulunan iki katlı Sağlık ocağının birici katı, artık aile hekimliği bünyesinde hizmet verecek.

İlçede Aile hekimliğine atanan Dr.Ulaş Bekir Arı Yalıhüyük merkez, Arasöğüt köyü ve Saray köyünde yaklaşık 1570 kişiye hizmet verecek.

Yeni geçilen uyguluma ile ilgili olarak bilgi veren Yalıhüyük Toplum Sağlığı Grup Başkanı Dr.Şakir Ömür Hıncal: “14 Haziran 2010 tarihi itibari ile Aile hekimliği uygulamasına geçildi. Toplumdaki her bireyi aile hekiminde kaydolması ve aile hekimi tarafından takip edilmesini sağlıyor. Yeni geçilen sistemle birlikte başvuran hastalarımız ilk önce aile hekimine muayene olacak. Aile hekimi gerek görürse uzman doktorlara ve hastaneye sevk edilebilecek. Dolayısı ile devlet gereksiz yere tetkik ve tedavi parasından kurtulmuş olacak. Bu sisteme geçilmesi ile birlikte birinci katta aile hekimliği ikinci katta ise toplum sağlığı merkezi olarak hizmete devam edecek. TSM Hekimimiz Mustafa Fatih Arslan Aile hekimliğimizde Ulaş Bekir Arı ve Toplum merkezi grup başkanı olarak ben hizmet vereceğim. Yalıhüyük’te sağlık üç doktor tarafından sağlanmış olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te Aile Hekimliği’ne geçildi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!