Yayladaki yapılaşmalar için önemli açıklama

featured

 

Yalıhüyük Kaymakamı Eligül, Gölcük yaylasındaki yapılaşmayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Eligül konuşmasında Gölcük yaylasındaki yapılaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘’4342 sayılı Mera Kanunu, mera yaylak ve kışlakların hukuki durumunu belirlemiştir. Vatandaşlarımızdan gölcük yaylamıza bu kanuna aykırı olacak şekilde inşaat yapmamalarını istirham ediyorum. Ayrıca 3091 sayılı Taşınmaz Mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında kanunda da devlete ait taşınmaz alanlara tecavüz edenlerin derhal men edileceği hüküm altına alınmıştır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın maddi anlamda zarar görmemeleri için bu kanun hükümleri çerçevesinde hareket etmelerini tavsiye ediyorum.’’dedi.

Bu günlerde Kaymakamlığa, yaylaya ev yapmak istediğini söyleyen pek çok vatandaşın müracaat ettiğini söyleyen Kaymakam Eligül; ‘’ Vatandaş bize ev yapmak istiyoruz izin verin diye geliyor. Kendilerine durumu izah ediyorum. Bizim bu konuda bir izin verme yetkimiz yok Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Kanunlarda açık hükümler var bizim takdir yetkimiz yok.  Bizler kanunları uygulamakla mükellefiz.’’ diye konuştu.

4342 sayılı mera kanununda yer alan 20 madde ve 3091 sayılı taşınmaz Mal zilliyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi ile ilgili kanun şu şekilde oluşuyor;

4342 sayılı mera kanunu

İNŞAAT YASAĞI

Madde 20 – Yaylak ve kışlaklarda, 442 sayılı Köy Kanununda öngörülen inşaatlar ile valiliklerden izin alınmak suretiyle imar mevzuatına göre yapılacak kullanma amacına uygun mandıra, suluk, sundurma ve süreklilik göstermeyen barınak ve ağıllar ile Turizm Bakanlığının talebi üzerine turizme açılması uygun görülen bölgelerde ahşap yapılar dışında, ev, ahır ve benzeri inşaatlar yapılamaz.

3091 sayılı Taşınmaz Mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında kanun Vali veya kaymakamın doğrudan soruşturma yaptırması

Madde 19 – Vali ve kaymakamlar görev alanları içinde bulunan kamu idarelerine, kamu kurumlarına ve kuruluşlarına ait veya bunlar tarafından idare olunan veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan sahipsiz yerlere veya menfaati umuma ait olan taşınmaz mallara tecavüz veya müdahalede bulunulduğu öğrendiklerinde, soruşturmayı doğrudan doğruya yapar veya yaptırırlar ve sonucu karara bağlarlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yayladaki yapılaşmalar için önemli açıklama

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!