Bayramımız mübarek olsun

Rabbimize hamdolsun ki bir ramazanı daha gönül huzuru ile geride bıraktık. İnşallah hepimiz için bereketli geçmiştir. Allah’ın bağışladığı kullarına dâhil olmuşuzdur.

Ramazanın ilk günü yaptığım konuşmada yazın sıcak günlerinde oruçlu olmak bize belki biraz zor gibi görünebileceğini ancak tutulan bu oruçların ecrinin çok yüksek olacağını ve zamanın çok çabuk bir şekilde geçeceğini anlatmıştım.
Gerçektende zaman çabuk geçti. Bugün arafe ve bayrama kavuşmak için içimizde büyük bir sevinç var.
Sevinçliyiz çünkü Cenabı hakka karşı kulluk vazifemizi yerine getirme gayreti içerisinde olduğumuz için içimizde bir rahatlık ve huzur var.
Sevinçliyiz çünkü Rabbimizin bize ikram etiği bayram günlerinde birçok kardeşimizle görüşme şansını yakalayacağız.
Sevinçliyiz çünkü ahirete gönderdiğimiz yakınlarımızı mezarlarında ziyaret edecek ve onlara fatihalar göndereceğiz
Kısacası yaptığımız kulluk vazifelerinin karşılığını daha bu dünyada alacağız. Şunu da biliyoruz ki
Esas büyük sevinç imanımızla birlikte Allahın huzuruna çıktığımızda olacak.
Biz bugün ne kadar sevinçli isek nefsine mağlup olup ta orucunu tutmayan, namazını kılmayan, zekâtını ve fitresini vermeyenlerinde büyük bir burukluk içerisinde olduklarını, her ne kadar bayramı yapsalar da hak etmediklerinin kendilerininde farkında olduklarını çok iyi biliyoruz. Bu kardeşlerimizin ıslahı içinde dua etmemiz gerektiğini unutmayalım.
Kıymetli kardeşlerim; Ramazan süresince yaptığımız ibadetlerin karşılığını tam olarak alabilmemiz için, bayramları da çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Dargınlar ve kırgınlar bu mübarek bayram günlerini fırsat bilmeli, Küçükler ilk adımı atarak barışmalıdırlar. İlk adım büyüklerden olursa olmaz diye bir şey yok onlarda bu adımı atabilirler. Bilinmelidir ki nefsini yenerek ilk adımı atabilen devamlı kazançlıdır
Aksi takdirde nefsine yenilerek bayramları değerlendiremeyen kimseler ramazan ayı boyunca yaptıkları kulluktan da gereği gibi faydalanamazlar.
Önemli gördüğüm bir konuyu da hatırlatarak yazıma son vermek istiyorum.Peygamberimiz (sav);İbadetlerin en hayırlısı az bile olsa devamlı olandır.buyuruyor.Ramazanda kazandığımız ibadet ve güzel alışkanlıklarımızın ramazandan sonrada devamlı olmasını sağlamak bizim en büyük kazanımımız olacaktır.
Kısaca Ramazan veya belli günlerin Müslüman’ı değil,hayatımız boyunca Müslüman gibi yaşamalıyız.
Tüm bu duygu ve düşüncelerimle bayramınız tebrik eder milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasına yüce Allah’tan niyaz ederim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bayramımız mübarek olsun

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!