Boşanma olayları bölgemizde artıyor

featured

Konya İl Özel idaresi tarafından yapılan araştırmalarda, problemli evlilik neticesinde boşanmaların arttığı gözleniyor.

Erken yaşta evlenen işsiz gençlerin evliliklerinde uyum sağlayamadığı için boşanmaların arttığı kaydedildi.
Konya İl Özel İdaresinin, Seydişehir, Yalıhüyük, Bozkır ve Ahırlı ilçelerinin aile mahkemelerinde yaptığı incelemeler ve hazırladıkları rapor doğrultusunda, işsiz gençlerin erken yaşta evlendikleri ve evliliklerinde sorunlar yaşadıkları gerçeğini ortaya çıkardı

Rapora göre, erkeğin ekonomik özgürlüğünün olmaması, yeni nesilin tahammülsüz ve idare etmeyi kabullenmemesinin boşanmalara neden olduğu, bu süreçten çiftin ailelerinin de etkilendiği kaydedildi.

Evliliğin değerini bilmeyen, yaşları büyütülerek evlendirilen çocukların zaman zaman boşanma kararı aldıkları bildirilen raporda, evlenen çiftlerden erkeğin çalışmak için şehir dışına çıktığı, evde kalan kadının ise kayınvalidesi ile sorunlar yaşadığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, gençlerin aynı zamanda televizyon ve internet ortamından fazla etkilendiği, bu durumun da evliliklerde problemlere yol açtığı ifade edildi.

Evliliklerde ilk 5 yıl içinde boşanma sayısının daha fazla olduğunun gözlendiği bildirilen raporda, 64 bin 143 nüfuslu Seydişehir’de 2010 yılında evlenen çift sayısının 399, 1.700 nüfuslu Yalıhüyük’te ise 17 kişinin evlendiği, her iki ilçede boşanma kararı sayısının ise 79 olduğu açıklandı. Yine 31 bin 600 nüfuslu Bozkır ilçesinde 2010 yılında 234, Ahırlı’da 9 çiftin evlendiği, bu ilçelerde toplam 34 kişinin boşanma kararı aldığı bildirildi.

İl Özel idaresince hazırlanan raporda sadece problemli evlilikleri kapsadığı kaydediliyor. Evliliklerde ekonomik özgürlüğün, çiftlerin birbirlerine ve ailelerine olan saygılarının ve sevginin önemli olduğu kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Boşanma olayları bölgemizde artıyor

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!