Yalıhüyük’te odak gurup toplantısı yapıldı

featured

 

Mevlana Kalkınma ajansı Konya –Karaman (TR-52) bölgesi 2023 vizyonu temel çerçevesinin belirlenmesi ihalesini almasının ardından bölgede çalışmalara başladı.

 

Yalıhüyük’te Belediye binasında yapılan grup toplantısına Konya Vali Yardımcısı Yalıhüyük Kaymakam vekili Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Celal Özmen, Selçuk üniversitesi sosyoloji bilim dalı öğretim üyesi ve enstitü müdürü Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Mevka proje koordinatörü Ömer Ünal, proje uzmanı Mehmet Oğul, Osman Çetin, Mehmet Âdemoğlu Yalıhüyük kamu ve kurum temsilcileri katıldı.
Mevka  tarafından daha önce İlçelerin detay durumlarının tespitine yönelik çalışmalar yapılmıştı.Yine Mevka  tarafından hazırlanacak olan bölgeye ilişkin  mevcut durum raporunun ve bölgesel geliştirme stratejilerinin analiz  edilmesi hususunda sosyo-ekonomik,mekansal  ve GZFT(güçlü yanlar,zayıf  yanlar,fırsatları ve tehditleri) gibi analiz yöntemleri  çerçevesinde  danışmanlık ve teknik destek verilmesi işini gerçekleştirmek amacı ile faaliyetlerine İlçelerden başlayarak  daha önceden gerçekleştirilen saha çalışmalarının bir anlamada teyidini yapmak ve 2023 projeksiyonunda değerlendirmek üzere yeniden ele almak amacı ile katılımcıların görüşünü alarak bilgileri güncelliyor.

 

Toplantıda genel bir değerlendirme  yapan Mevka proje koordinatörü Mevka  çalışmaları ile bilgiler verdi..
Daha sonra söz  alan Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Sosyoloji anabilim dalı ve enstitü müdürü Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu dört başlıkta topladığı,İlçenin genel durumu,İlçe GZFT analizi,sektör değerlendirmesi ve 2023 öngörüsüne ilişkin İlçe,İl ve bölge değerlendirmesi konularında Yalıhüyük’teki sorunları,potansiyeli,İstihdam göç,eğitim gibi konular hakkında sorular yönelterek cevap bulmaya çalıştı.
Toplantı sonunda birçok sorunu merkezinden dinlediğini belirten Topçuoğlu, verimli bir toplantı olduğunu söyledi. Öte yandan toprak reformu hakkında bilgiler veren Topçuoğlu Türkiye genelinde toprak reformu tamamlandığında Ülkenin yılda 4-5 milyar dolar tasarruf sağlayacağını belirterek Özellikle çiftçilerin bu konuya eğilmesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te odak gurup toplantısı yapıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!