Yalıhüyük’ün kaderini değiştiren fotoğraf

featured

 

Yalıhüyük’ün İlçe oluşunu en iyi anlatan fotoğrafı Yalıhüyük Belediyesi’nin kurucusu, Yalıhüyük’ün İlçe vasfına kazandırılmasını sağlayan dönemin Belediye Başkanı Hayrullah Uçar, sitemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Hatırlanacağı üzere 09.05.1990 tarih 3644 sayılı kanunla kurulmuş,20, Mayıs 1990 tarih 20523 sayılı resmi gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Yalıhüyük’te birçok kişinin bilmediği, dönemin Başbakanı Turgut Özal Karaman İlinin açılış törenlerine giderken Yol güzergahında bulunan Güneysınırı kavşağında büyük bir konvoyla yolunu keserek meramını anlatan Dönemin Başarılı belediye başkanı Hayrullah Uçar’da bulunan bu fotoğrafın anlamının büyük olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.
Dönemin kurucu Belediye Başkanı ve Yalıhüyük’ün İlçe olmasında büyük emeği olan Hayrullah Uçar fotoğrafın hikayesini  şöyle  anlattı;
Yalıhüyük’ün kaderini değiştiren bu fotoğraf Karaman İlinin açılış törenlerine giderken Güney sınırı ilçesi kavşağında merhum Başbakan Turgut Özal’ın yolu konvoyla kesilerek Yalıhüyük’ün İlçe  olması  için randevü sağlandı. Bu fotoğraf o görüşmenin özünü resmetmektedir.”dedi.
B u fotoğrafın dönemin belediye Başkanı Hayrullah Uçar’ı Başbakanlık konutuna davet ettirdiği Yalıhüyük’ün İlçe olması o görüşme sonucunda sağlandığı belirtildi.

ÖZEL HABER:Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’ün kaderini değiştiren fotoğraf

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!