Yalıhüyük’te polis günü kutlamaları yapıldı

featured

Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümünü Yalıhüyük’te  düzenlenen etkinliklerle  kutlandı.

Program Hükümet konağı  önünde  bulunan Atatürk anıtına  çelenk konulması  ile  başladı.
Saygı  duruşu ve akabende İstiklal Marşının okunması  ile  devam etti .Programa İlçe  Kaymakamı Muharrem Eligül,Belediye  Başkanı Celal Özmen,Siyasi  parti  temsilcileri,Daire  amirleri sivil toplum kuruluşları  temsilcileri ve halk katıldı.

Törende  açılış konuşmasını  yapan Yalıhüyük İlçe  EmniyetAmiri Savaş Arı,Emniyet teşkilatının toplumda huzuru  ve  düzeni  sağlama,vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma,kanunun hakimiyeti ve  develet otoritesini sağlama gibi çok önemli  hayati  bir görev üstlendiğini belirtti.
Arı konuşmasının devamında;”Bizler bu  görevi yerine  getirken,demokratik,laik sosyal bir hukuk devletinin bir kurumu  olduğumuzu asla  unutmuyoruz.Çünkü;Adalete  dayanmayan güç zorbalıktır,zalimliktir;ama kuvvete  dayanmayan adalette  aciz olur.Hukuk devletinde Polis adalete  dayalı  bir kuvvettir.Onun için zalim değildir.Adaletlidir.Korkulan değil,güvenilen bir güçtür.
Türk polisi  Atatürk ilke  ve  inkılaplarına  bağlı,insan haklarına saygılı,demokratik,laik bir hukuk devletinin önemli bir kurum olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi  şekilde yerine  getirmeye  devam edecektir”dedi.
İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül’de  konuşmasında;Develetin temeli  güvenliktir.Türk polisi bu  güvenliği sağlamada canla  başla çalışıyor.Yeri geliyor hayatı  pahasına göreveni yerine  getiriyor.
Türkiye’de  suç oranları oldukça  fazla,suçluları yakalamada Türk polisinin başarısı oldukça  fazladır.166. yılında Türk Polis teşkilatının gününü kutluyorum.”dedi.
Polis Memumuru Ramazan Tekin; “Şehit olursam arkamdan ağlama  anne” şiirini okudu.

 

Konuşmaların ardından program İlçe Emniyet Amirliği lomalinde  devam etti.Misafirlere ikramda  bulunan Emniyet yetkilileri daha  sonra araçlarla  konvoy oluşturarak konvoy yaptı.İlçe  halkı  ise şehir turu  yapan polus kortejine sevgi  gösterisinde  bulundu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te polis günü kutlamaları yapıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!